Machiajul Office

velvete-blush-palette

Când mă gândesc la machiajul pentru birou, primul lucru care îmi vine în minte este: fără excese!

Am să vă propun astăzi o reţetă simplă şi uşor de realizat, pentru că ştiu, timpul acordat machiajului  în primele ore ale dimineţii este limitat!
Sunt sigură că nu mai este necesar să vă spun că pielea trebuie pregătită înainte, curăţată, tonifiată şi hidratată!
Începeţi machiajul cu aplicarea unui fond de ten fluid, cu particule iluminatoare şi continuați  cu anticearcănul și pudra pulbere translucidă.
Un factor inportant de care trebuie să ţineţi cont este tipul de iluminare pe care îl aveţi la birou: dacă lucraţi într-o clădire mai veche cu lumină incandescentă (caldă), vă recomand să folosiţi farduri în tonuri reci, iar dacă tipul de iluminare este rece (neon) vă recomand farduri în nuanţe calde!
Pentru ochi recomand un fard bronz, nu foarte sidefat, pe care îl estompaţi cu unul mai deschis, apropiat de culoarea pielii dumneavoastră. Conturați ochii cu un fard închis la baza genelor.
Urmează ondulatorul pentru gene şi mascara pe care o aplicaţi începănd de la baza genelor spre vârfuri. Aplicaţi cu atentie mascara şi pe genele mai mici din colţurile ochilor și foarte important: evită culorile extravagante (mov, verde, albastru…)
Sprâncenele joacă un rol important în fizionomia noastră aşa că ar fi de preferat să le conturaţi uşor cu un fard sau creion de sprâncene în nuanţă cât mai apropiată de cea a firelor de păr!
Fardul de obraz bej-roz (fără tonuri de maro)  trebuie să fie foarte bine estompat… evitaţi astfel să arătaţi ca o păpușă rusească!
Rujul va fi mat, în tonuri de roz, maro deschis! Vă rog, fără combinaţii de contur maro închis şi ruj roz deschis sidefat!

Articol publicat şi în revista Unica în Noiembrie 2013.

Stela Şapera

Lasă un răspuns