French de exterior cu pigment

template PcP-p01

Model inspirațional de iarnă, french cu pigment bleu și pictură pe unghii cu nisip catifelat.

Pasul 1.

Pregătim unghia naturală prin pilire cu o pilă de granulație 180. Avem grijă să pilim doar luciul natural, una dibtre cauzele subțierii (și deteriorării) unghiilor naturale este pilirea lor excesivă în această fază. Îndepărtăm foarte bine praful rezultat cu ajutorul unui pămătuf. Alegem un șablon gradat, desprindem și lipim „bănuțul” acestuia dedesubt pentru a-i conferi mai multă stabilitate, îl crestăm cu forfecuța în laterale, apoi așezăm șablonul în prelungirea perfectă a unghiei naturale. Ne ajutăm de un tub special pentru realizarea curbei C pentru a da curbura corectă șablonului.

 

 

 

 

template PcP-p02
Pasul 2.

Aplicăm primer (doar pe suprafața unghiei naturale), lăsăm să se usuce la aer un minut. Primerul are rolul de potența aderența gelului la unghia naturală. În sistemele de gel de la Tienda nu este necesară aplicarea de alte produse în această fază (bond, bonder, ultrabond, nail prep, etc.) Cu pensula apăsată aplicăm un strat subțire de gel Gelaxyo 3 în 1 mai întâi pe unghia naturală, apoi ne extindem pe șablon un număr de 3 gradații. Polimerizăm timp de 2 minute la lampa UV cu 4 tuburi , apoi îndepărtăm șablonul, trăgăndu-l cu grijă (numai) în jos!

 

 

 

 

template PcP-p03
Pasul 3.
Deoarece constatăm că unghia naturală se vede într-un mod inestetic prin transparența gelului abia aplicat, trebuie să o mascăm cu gel cover. Gelul cover Gelaxyo GC201 :este un gel puternic pigmentat și cu o nuanță foarte naturală, astfel încât un singur strat subțire este suficient.
Deja conturăm linia de smile a french-ului, cât mai arcuită, astfel încât gelul cover să se extindă pe 2/3 din lungimea extensiei.
Polimerizăm 2 minute, apoi aplicăm deasupra gel 3 în 1, realizând apexul extensiei și curba C. Se poate face acest lucru și direct cu gel cover, la pasul anterior. La seminar însă folosim geluri diferite pentru fiecare etapă în parte pentru claritatea expunerii.
După cum ați observat, am folosit și penseta cu prindere inversă pentru accentuarea curbei C . Introducem în lampă unghiuța cu penseta aplicată pentru a fixa curbura prin polimerizare. La final degresăm cu soluție Nail Cleaner deoarece urmează operația de pilire!

 

 

 

 

template PcP-p04
Pasul 4.

Pilim laturile astfel încât să fie perfect paralele. Unghiuțele evazate, care se lățesc spre vârf sunt incorecte și inestetice. Pilim deasemenea suprafața astefel încât să devină perfect regulată. Nu uităm de vârful extensiei, pilim acea zonă ținând pila perfendiculară pe extensie.
Remarcați grosimea extensiei în vârf – nu mai mult decât grosimea unui card bancar. Supraîncărcarea cu material în vârful extensiei iarăși o face să arate inestetic!

 

template PcP-p05

Pasul 5.

Desprăfuim foarte bine cu pămătuful, apoi trecem la executatrea french-ului de suprafață. Deoarece am discutat că trebuie evitată supraîncărcarea extensiei cu material în vârf, rezultă că avem nevoie să folosim un gel alb care să acopere perfect dintr-un singur strat subțire. Gelul french Gelaxyo Immaculate este foarte pigmentat și îndeplinește această cerință! Trasăm cu atenție, folosind pensula sticluței sau, dacă dorim, o pensulă mai fină de pictură.Trasăm mai întâi linia de smile apoi pensulăm gel alb către vârf. Avem grijă să acoperim zona complementară pe care am lăsat-o liberă la aplicarea gelului cover! Polimerizăm timp de 1 minut.

 

 

 

template PcP-p06
Pasul 6.

Dorim să dăm french-ului o tentă albăstruie, de sezon, și vom folosi în acest scop pigment . Pigmentul este culoare în stare pură, așadar va fi nevoie să presărăm doar o cantitate infimă, cu ajutorul unei pensule evantai

 

 

 

template PcP-p07

Pasul 7.

Am aplicat deasupra un strat foarte subțire de gel 3 în 1, am polimerizat 1 minut, apoi am aplicat un alt strat subțire de top gel fără fixare(care nu lasă strat lipicios) și am polimerizat încă 2 minute. De ce nu am aplicat direct top gel? Deoarece top gelul este un produs pretențios, sensibil la variațiile mari de temperatură dintre interior și exterior din această perioadă. Așezându-l pe un strat de gel 3 în 1 , care este mult mai robust la variațiile de temperatură, ne asigurăm că obținem 2 avantaje în același timp: rezistența oferită de gelul 3 în 1 și super luciul specific top-gelului!

 

template PcP-p08

Pasul 8.

Fără să degresăm (nu este nevoie), fără să mătuim (pictura cu gel se face mai bine pe o suprafață lucioasă), trasăm un model abstract cu gel alb care nu necesită fixare (se găsește și sub denumirea de gel wetlook). Folosim o pensulă cu vârf lung și subțire!

 

 

 

 

template PcP-p09

Pasul 9.

Fără să polimerizăm, presărăm „în ploaie” nisip catifelat , cu ajutorul unei spatule. Acesta va adera foarte bine pe suprafața gelului alb. Am avut grijă să așezăm dedesubt o coală curată de hârtie, pentru a putea recupera surplusul de nisip care cade de pe unghie. Polimerizăm timp de 1 minut și observăm că nisipul a rămas fixat pe pictura cu gel alb, conferindu-i un aspect unic, catifelat, dar însoțit și de scânteieri și irizații magice! Îndepărtăm eventualul surplus nefixat cu ajutorul unei pensule curate și uscate. Deoarece gelul alb este fără fixare nu este nevoie nici să sigilăm, nici să degresăm, astfel ca aspectul catifelat se păstrează în mod integral! Folosind produsul indicat veți putea păstra acest aspect cel puțin o săptămână pe unghiile voastre!

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns