French de exterior cu folie de transfer

template PcP-p01Un french sclipitor ușor de realizat.
Pasul 1.
Aplicăm soluţie pentru îndepărtat cuticula, lăsăm 2 minute să acționeze apoi împingem ușurel cuticula cu un instrument de inox. Nu se recomandă tăierea cuticulelor, mai ales în ziua aplicării extensiilor de unghii! Datorită manevrelor pe care le vom face asupra unghiei avem nevoie ca zona de cuticulă să nu fie sensibilă sau chiar inflamată! îndepărtăm luciul natural al unghiei pilind unghia “pe rotund” și într-un singur sens cu pila de granulatie 180, având grijă să nu pătrundem în masa unghei. Una dintre cauzele subțierii unghiilor naturale este pilirea lor excesivă în această fază! Îndepărtăm praful cu un pămatuf rezultat , praful este considerat inamicul aderenței gelului la unghia naturală!

 

 

template PcP-p02
Pasul 2.

Alegem un șablon potrivit pentru construirea formelor ovale, pe care îl luăm și potrivim pe deget astfel să fie orientat în prelungirea axului imaginar al degetului! Dacă este cazul îl ajustăm practicând două crestături laterale cu forfecuța pentru a se așeza perfect sub unghie. Aplicăm primer doar pe unghia naturală. Primerul este o soluție cu rolul de a potența aderența gelului pe unghie. Sunt mai multe variante de primer, pentru majoritatea persoanelor cel mai potrivit este primerul fără acid. Lăsăm să se usuce la aer timp de câteva zeci de secunde!

 

 

 

template PcP-p03
Pasul 3.

Aplicăm gel transparent de tip 3 în 1 în strat subţire şi uniform pe unghia naturală, folosind o pensulă de gel nr. 4, apoi prelungim şi pe şablon la forma şi lungimea dorite. Poate ați auzit că vă trebuie gel de bază, însă gelul 3 în 1 este un gel special care înglobează în același produs 3 componente: cea de bază, cea de construcție și cea de sigilare (finish), deci este mult mai convenabil de folosit. Polimerizăm la lampa UV 3 minute. Îndepărtăm şablonul, trăgând cu atenție de el numai în jos – ținem cont de faptul că extensia este încă foarte fragilă în această fază, doar un singur strat subțire de gel întărit.

 

 

template PcP-p04
Pasul 4.

Constatăm că unghiuța naturală este vizibilă de aceea avem nevoie să mascăm patul unghiei cu gel cover. Gelul cover este un gel puternic pigmentat, într-o nuanță apropiată de cea a tenului, care permite mascarea unghei naturale și a imperfecțiunilor acestetia, cum ar fi de exemplu punctele albe. Arătăm aplicarea gelului cover doar în scop didactic, deoarece mai târziu vom folosi și culoare pe toată unghia.
Polimerizăm timp de 3 minute.

 

 

 

template PcP-p05
Pasul 5.

Realizăm forma corectă a extensiei aplicând deasupra gel 3 în 1 transparent și modelându-l, astfel încât încărcarea maximă de material să corespundă cu zona de stres. Este ceea ce se cheamă apexul extensiei, situat la vârful arcului longitudinal al unghei și al curbei C. Zona de stres este situată la aproximativ o treime de marginea liberă a unghei naturale și două treimi față de cuticulă. Pentru a modela mai bine gelul ne ajutăm și de gravitație, întorcând mâna cu dosul în jos.

 

 

 

template PcP-p06
Pasul 6.

Pilim extensia pentru îndepărtarea excesului de gel și pentru a o aduce la forma finală. Deoarece am aplicat gel în cantitățile corecte nu avem mult de pilit! După ce terminăm de pilit desprăfuim bine cu pămătuful!

 

 

 

template PcP-p07
Pasul 7.
Executam un french cu folie de transfer și adeziv special. Aplicăm adezivul pe zona de french, executând linia de smile cât mai arcuită. Un french armonios reprezintă o treime din lungimea unghiei! Așteptăm 2-3 minute ca adezivul să se usuce. La momentul potrivit, atunci când acesta devine din alb – transparent, presăm deasupra folie de transfer, având grijă ca partea metalizată să fie orientată către unghie. Cu un creion cu gumă sau alt instrument asemănător apăsăm bine pe toată zona, apoi tragem brusc. Partea metalizată a foliei va rămâne lipită pe unghie. dacă observăm că au rămas porțiuni neacoperite perfect aplicăm adeziv doar pe acele zone și repetăm procedura. La sfârșit corectăm linia de smile ștergând cu guma excesul de folie!

 

 

 

 

template PcP-p08
Pasul 8.
Sigilăm toată suprafața unghiei cu un strat subțire de gel finish sau gel 3 în 1. Polimerizăm timp de 2 minute, apoi degresăm!

 

 

 

 

template PcP-p09
Pasul 9.
Fără să mătuim unghia, pictăm cu gel alb un model de iarnă din câteva arce spiralate. Folosim o pensulă de pictură cu vârf subțire și lung. Gelul alb este de preferință să fie fără fixare (din seria wetlook).

 

 

 

template PcP-p10
Pasul 10.
Sigilăm tot modelul un un top gel cu formulă elastică, fără degresare. Polimerizăm 2 minute și suntem gata !

Lasă un răspuns