Model ”dulce”

Unghii-coperta-blog-70

Formă pătrată și un decor pe tematica sărbătorilor de iarnă este propunerea noastă.

 

 

 

 

 

 

 

template PcP-p1

Pasul 1.

Pregătim unghia naturală. Nu tăiem cuticula, ci aplicăm soluție pentru înmuierea cuticulelor și împingând ușurel cu o spatulă sau bețișor de lemn. Pilim unghia naturală cu pila de abrazivitate medie într-un singur sens. Una dintre cauzele subțierii unghiilor naturale este pilirea lor excesivă în această etapă. Montăm sablonul în prelungirea unghiei naturale, crestându-l lateral pentru a se așeza perfect sub unghie!

 

template PcP-p2

Pasul 2.

Aplicăm primer fără acid, doar pe suprafața unghiei naturale. Nu aplicăm și pe șablon! Pentru majoritatea situațiilor cu care ne putem confrunta, primerul non acid este produsul cel mai indicat pentru folosire. Primerul este un promotor de adeziune, un fel de „grund” cosmetic care va ajuta gelul să adere foarte bine la unghia naturală!

 

 

template PcP-p3

Pasul 3.

Aplicăm gel de tip 3 in 1 , în strat foarte subțire, atât pe unghia naturală, cât și pe șablon până în dreptul gradației cu numărul 2. Polimerizăm timp de 2 minute, apoi îndepărtăm șablonul cu atenție. Gelul fiind încă foarte subțire și flexibil în această etapă, putem corecta curba C prin simpla strângere laterală cu o pensetă.

 

 

template PcP-p4

Pasul 4.

Continuăm cu un strat subțire de gel cover pe întreaga suprafață a extensiei. Avem grijă să nu aplicăm în exces nici în zona de cuticulă, nici pe vârf!

 

 

 

template PcP-p5

Pasul 5.

Presărăm „în ploaie” sclipici albastru cu ajutorul unei spatule. Polimerizăm 2 minute, apoi îndepărtăm excesul de sclipici prin pensulare fină. Continuăm cu un strat subțire de gel 3 în 1 transparent pe care îl aplicăm uniform pe toată suprafața extensiei. Nu polimerizăm!

 

 

template PcP-p6

Pasul 6.

Ajutându-ne de un punctator sau de o pensetă, aplicăm paiete hexagonale care vor rămane lipite pe stratul de gel nepolimerizat. Polimerizăm scurt, 20 de secunde, timp suficient ca paietele să rămână fixate în pozițiile lor. Continuăm cu un strat mai consistent de gel 3 în 1, acordând atenție formării apexului. Ca să ne fie mai ușor, întoarcem unghia cu fața în jos pentru a ne ajuta și de gravitație! Polimerizăm timp de 2 minute, apoi degresăm.

 

template PcP-p6

Pasul 7.

Pilim excesul de gel, dând formă finală extensiei, apoi desprăfuim cu ajutorul unei periuțe!

 

 

 

 

template PcP-p8

Pasul 8.

Preparăm o picătură de vopsea acrilică albă  prin diluare cu apă, apoi pictăm pe unghie o acadea. Trasăm mai întâi conturul, apoi completăm cu alb interiorul. Lăsăm să se usuce (vopselele de calitate au o uscare rapidă) apoi completăm desenul cu dungulițe trasate cu vopsea roșie!

 

 

template PcP-p9

Pasul 9.

Completăm pictura cu vopsea acrilică verde, trasând niște liniuțe paralele cu cele roșii (acadeaua noastră are multe arome smile emoticon ), apoi niște frunzulițe.

 

 

 

template PcP-p10

Pasul 10.

Adăugăm câteva bobițe aurii, apoi completăm la toate elementele contururi negre trasate cu o pensulă cu vârf cât mai subțire

 

 

 

 

template PcP-p11

Pasul 11.

Sigilăm pictura aplicând pe toată suprafața extensiei top gel cu formulă elastică . Polimerizăm 2 minute apoi, pentru un efect final, pictăm cu gel alb fără fixare (gama wetlook) un contur întregii extensii și câteva spirale. Polimerizăm încă 2 minute, apoi răsplătim cuticula cu ulei aromat. Vă dorim succes!

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns