Culorile anului 2016

 

culorile_anului__2016

 

Institutul Pantone a desemnat, de fapt, nu culoarea, ci culorile anului 2016. Vorbim despre două nuanțe care se combină demențial de frumos: Rose Quartz & Serenity sau PANTONE 13-1520 & PANTONE 15-3919.

În acest mod, Pantone anunță pentru prima oară un amestec de nuanțe drept culoare generică pentru un nou an. Potrivit autorilor tendinței, amestecul este un antidot foarte bun pentru o lume plină de stres ca cea contemporană. Este o combinație perfectă pentru omul contemporan, care caută atenție și bunăstare, dar și securitate.

Unite, Rose Quartz & Serenity demonstrează un echilibru între o nunță caldă de albastru, conectat foarte calm cu un roz liniștitor. Această combinație, spun autorii, contestă percepțiile tradiționale în ceea ce privește asocierea cromatică. Pe de altă parte, combinația reflectă fluiditatea și egalitatea de gen spre care tinde consumatorul contemporan.

Rose Quartz – simbol al compasiunii și al sentimentului de calm

Serenity – simbol al aerisirii, răgazului, relaxării chiar și în perioade dificile

Impreunate, Rose Quartz si Serenity demonstreaza un echilibru inerent intre o nuanta mai calda de roz si albastrul mai rece, dar calm, reflectand atat conexiune si o stare de bine, cat si un sentiment linistitor de ordine si pace”, a explicat Leatrice Eiseman, Director Executiv al Institutului Pantone.

Lasă un răspuns