5 mituri despre manichiura cu gel

Riscurile manichiurii cu gel, un articol care a starnit multe controverse printre clientele noastre. L-am citit, l-am analizat si am demontat toate miturile mentionate de autor.

 

„Asa cum am spus si in interviul acordat pentru Kanal D, gelul poate ajuta in cazurile in care clienta isi roade unghiile. Acesta ofera o protectie suplimentara, asftel unghia este mai rezistenta la socuri. I-am recomandat Calinei manichiura cu gel pentru ca isi rodea constant unghiile si cuticulele, pentru ea a functionat foarte bine aceasta metoda si se declara incantata de rezultate.” (Luminita Alecu – specialist Tienda)

Printre miturile intalnite pe internet se numara si cel conform caruia gelul subtiaza unghia, nimic mai fals! Unul dintre motivele pentru care unghia se subtiaza este pilitul in exces, atat in etapa de pregatire, cat si atunci cand este indepartat gelul. Important de retinut este faptul ca trebuie sa alegem o tehniciana specializata, in care sa putem avea incredere ca nu va pili excesiv.

Catinca Roman poarta unghii tehnice de 6 ani, nu a facut pauza pana in prezent, iar unghia ei naturala este foarte sanatoasa datorita specialistilor Tienda.

Unghia trebuie sa respire! Fals! Unghia este formata din celule moarte, acestea nu respira, ganditi-va ca atunci cand va taiati unghiile, nu va doare! Nici gelul si nici lumina UV, nu afecteaza unghia. Referitor la acest subiect, trebuie sa stim ca nivelul radiatiilor emise de lampa este unul foarte mic, la fel si timpul de expunere, prin urmare aceasta afecteaza mai putin decat expunerea la lumina solara.

Am citit si afirmatii precum „gelul este contraindicat femeilor insarcinate„, trebuie sa retinem faptul ca gelul patrunde in stratul superficial al unghiei, iar singura problema pe care o poate avea o femeie insarcinata este ca nu dispune de suficient timp liber pentru o manichiura cu gel. 

Pentru acestea, recomandam oja semipermanenta, care necesita mult mai putin timp petrecut in salonul de infrumusetare.

Riscurile pentru aceasta procedura sunt minime, deoarece specialistii Tienda folosesc un strat dublu pentru baza, astfel, pentru indepartarea ojei semipermanente nu mai este necesara folosirea solutiei de indepartare, care poate deshidrata unghia.
Prin urmare, toate aceste argumente conform carora gelul poate distruge unghia, nu sunt altceva decat mituri! Gelul UV nu subtiaza unghia, aceasta nu trebuie sa respire, pauza intre intretineri nu este obligatorie, de asemenea, lumina UV nu este contraindicata femeilor insarcinate, iar solutia de indepartare a ojei semipermanente poate fi inlocuita usor de pila, prin adaugarea unui strat dublu pentru baza, iar unghia naturala nu va fi atinsa..

In cazul in care aveti intrebari, va asteptam pe grupul de discutii de pe Facebook, unde doamna Luminita Alecu va raspunde personal!

Tagged , ,

Lasă un răspuns