Primer cu acid sau primer non-acid?

 

Fetelor, o mare problema pentru noi este alegerea unui primer potrivit, dar inainte de a trage concluzii, haideti sa recapitulam rolul acestuia! Pentru ce folosim primer? Pentru aderenta! Asa este, primer-ul creste atat aderenta gelului, cat si a acrilului. Un alt efect al acestuia este deshidratarea, pas foarte important in etapa de pregatire a unghiei. Primer-ul realizeaza o punte de legatura intre unghie si gel sau acril.

Primer-ul pe baza de acid are in componenta sa, in mare parte, acid metacrilic. Acesta reactioneaza cu keratina, acea substanta proteica gasita si in unghii, pe scurt, faciliteaza rezistenta constructiei.

Sigur, primer-ul cu acid pare a fi solutia perfecta, dar dupa cum stiti, are si dezavantaje. Printre aceste, mirosul intepator, atentia suplimentara pe care trebuie sa o acordati cand lucrati cu el din cauza faptului ca exista riscul sa ardeti pielea clientei si nu in ultimul rand, acest tip de primer poate subtia unghia daca este folosit excesiv!

Primer-ul non-acid va scapa de toate aceste dezavantaje! Acesta nu are un miros intepator si nici nu arde pielea! Functioneaza pe principiul benzii dublu-adezive, se lipeste de unghie si apoi de gel. Desigur, sunt anumite tehniciene care afirma faptul ca acest tip de primer este mai putin eficient decat cel acid, insa conform producatorilor, in acest moment calitatea acestora este similara.

Indiferent ce alegere facem, primer cu acid sau primer fara acid, trebuie sa stim sa il dozam corespunzator! Producatorii ne sfatuiesc sa aplicam cate un strat de primer pe fiecare unghie, iar in cazul unghiilor problematice, folosim doua straturi.

Un sfat util de la doamna Lumi Alecu „daca aveti cliente cu unghii exfoliate sau daca a patruns aer sub gel sau acril, va recomand sa folositi doua straturi”!

Un lucru foarte important de care trebuie sa tinem cont este faptul ca primerul se aplica numai pe unghia naturala, iar gelul si acrilul se aplica doar dupa ce acesta s-a uscat complet.

Dragilor, alegerea dintre cele doua variante o faceti voi! Sigur ca fiecare stie cu ce lucreaza mai bine si alegerea este subiectiva, ne puteti spune intr-un topic pe grupul de discutii > https://www.facebook.com/groups/despreunghiitehnice/ ce primer preferati!

 

Cateva reguli de folosire a primer-ului:

  • In cazul primerului cu acid folositi ochelari de protectie si manusi
  • Utilizati o ventilatie buna si evitati imprastierea produsului
  • Evitati mai ales contactul cu pielea si cu ochii
  • Așteptati sa se usuce complet
  • Nu aplicati niciodata mai mult de 2 straturi
  • Folositi intotdeauna inainte de aplicarea gelului sau acrilului.

 

 

Spor fetelor!

Tagged , ,

Lasă un răspuns