Cum testam gelurile uv?

Cum testez eu gelurile? –  Lumi Alecu

Draga mea prietena, iti scriu astazi cu speranta ca lucrurile pe care le vei afla din acest articol, nu le vei tine numai pentru tine, ci le vei impartasi cu cat mai multe tehniciene, pentru ca si ele sa aiba acces la aceste informatii care par, la prima vedere banale, insa sunt deosebit de importante in munca noastra!

Uneori se intampla sa avem probleme cu gelurile uv, fie ca sunt pentru constructie, pentru manichiura french, sau geluri uv folosite cu scopul de a acoperi imperfectiunile unghiei precum gelurile cover. Atunci cand ni se pare ca unul dintre acestea nu se comporta corespunzator, tindem sa aruncam vina pe brand-ul de la care le-am achizitionat. Dar suntem sigure ca este singura explicatie?

Draga mea prietena, iti spun acest secret sub confidentialitatea pe care mi-o ofera prietenia noastra, uneori, de cele mai multe ori, e vina noastra cand gelul uv nu se comporta conform asteptarilor. Nu, nu te acuz de nimic, nu ma intelege gresit, suntem oameni, nu roboti! Este de inteles, de aceea, in pachetele de la Tienda, primesti si instructiuni.

Acum ca ti-am spus secretul meu, haide sa-ti spun si cum testez gelurile pentru manichiura, ca sa poti urmari si tu caracteristicile care ne intereseaza la aceste produse de prima necesitate in activitatea noastra.

In primul si in primul rand trebuie sa stii ca testam la fiecare gel uv caracteristici diferite, mai jos vedem ce anume si cum.

  1. Pentru gelul french ma intereseaza in mod special caracteristica de alb! Cu siguranta ai intalnit pe parcursul activitatii tale multe geluri pentru french care erau, de fapt, mai mult galbene decat albe. O alta situatie neplacuta pe care am trait-o, desi erau albe la inceput, gelurile se ingalbeneau in timp, iar fetele veneau la intretinere cu un french galben. In al doilea rand, ma intereseaza sa acopere dintr-o singura aplicare! Da! Pentru french-ul de suprafata si nu numai, mi-am dorit un gel care sa acopere dintr-o aplicare in 3 miscari. Repede si bine! Pentru ca stiu si eu, asa cum stii si tu ca tehnica pe care o folosim pentru manichiura french este una dificila si necesita multa practica! In al treilea rand, gelul alb pentru french trebuie sa se usuce imediat, fara a pierde timp pretios de lucru. Dupa multe teste, am creat pentru Tienda reteta de gel uv french care indeplineste toate aceste conditii.  Utilizam in prezent aceasta reteta pentru produsul French Over. 

2. Cum testam gelul uv de constructie?  Gelul de constructie nu trebuie sa curga, trebuie sa pastreze forma data pe sablon, iar dupa polimerizare trebuie sa se pileasca usor! In ce ma priveste, iti voi marturisi ca gelul de constructie pe care il folosesc nu curge! L-am testat si retestat pana cand am fost pe deplin multumita de rezultat, pentru ca si tu sa fii! Fie ca folosesti gama Gelaxyo sau gama Euronagel by Tienda, te asigur ca gelul nu curge decat daca exista factori externi care influenteaza aceasta situatie. Vascozitatea gelului uv de constructie permite tehnicienei sa lucreze mai multe unghii odata, economisind astfel timp pretios.  Daca doresti sa faci o alegere care sa te scuteasca de griji iti voi spune ca gelurile Gelaxyo sunt renumite pentru faptul ca nu curg, iar dupa polimerizare se pilesc extrem de usor!

3. Pentru gelul uv cover, principala caracteristica reiese chiar din numele acestuia, trebuie sa acopere in mod eficient eficient imperfectiunile unghiei (decolorari, denivelari, pete) si sa fie usor de modelat pentru a putea crea fara dificultate apexul. La Tienda gasesti mai multe tipuri gel uv cover si ti-l poti alege pe cel care este potrivit pentru tine. O caracteristica importanta a gelului cover este aceea ca trebuie sa se polimerizeze perfect si aplicat intr-un strat mai gros, Iti recomand sa incerci gelurile Gelaxyo Forming – vei constata ca acestea se vor usuca perfect chiar si cand modelam un apex mai pronuntat!

4. Gelurile colorate sunt printre preferatele mele, dar asa tare ma enerveaza cand nu sunt pigmentate si trebuie sa aplic 5 straturi! Asadar principala calitate pe care o testam la gelurile colorate este capacitatea lor de acoperire dintr-un singur strat! De aceea, pentru Tienda, am creat o reteta de geluri colorate foarte pigmentate! Tot ce trebuie sa faceti este sa le amestecati foarte bine inainte de aplicare si veti vedea ca un singur strat acopera perfect.

5. Iti mai spun un secret! Lampa este printre cele mai importante elemente utilizate in acest domeniu, iar neoanele ne dau de furca de fiecare data cand pot. Daca suspectezi ca ar putea fi ceva in neregula cu lampa sau cu neoanele tale, mai mult ca sigur asa este! Ca sa testezi lampa, efectueaza urmatorul „experiment”: ia cu pensula din recipientul de gel o biluta, asaz-o pe un servetel in mijlocul lampii si polimerizeaz-o timp de 3 minute. Apoi taie biluta cu un bisturiu sau cutit. Daca observi in interior gel nepolimerizat (lichid) atunci este cazul sa te gandesti sa inlocuiesti neoanele lampii (sau chiar lampa cu totul daca este un model neperformant)!

Eu testez caracteristicile gelurilor, descrise mai sus, pe tipsuri! Si voi puteti face asta pentru a va obisnui cu cantitatea de gel pe care trebuie sa o aplicati pe unghie si modalitatea de pensulare.

Daca esti nesigura in privinta unor geluri uv, le poti testa pe unghiile tale!

Iti urez mult succes si nu uita: testeaza daca gelurile tale indeplinesc conditiile de mai sus!  Utilizand geluri de calitate vei avea de castigat timp pretios si vei realiza  unghiute durabile, care iti vor aduce in permanenta cliente multumite!

Tagged , ,

1 thought on “Cum testam gelurile uv?

  1. […] Intr-un fel au dreptate, acel strat lipicios chiar este gel nepolimerizat! Totusi, este gel nepolimerizat intr-un strat extrem de subtire. Nu trebuie confundata prezenta stratului de dispersie cu faptul ca gelul nu s-a polimerizat corespunzator. (Despre cum testam gelul poti citi AICI). […]

Lasă un răspuns