Cum sa-ti organizezi spatiul de lucru in 10 pasi

Draga mea prietena, locul in care tu iti primesti clienta este foarte important! Fie ca lucrezi de acasa sau ai o masa inchiriata intr-un salon, trebuie sa-ti organizezi spatiul de lucru corespunzator. Iata 10 pasi pe care ii poti urma pentru a avea un spatiu organizat:

1. Elibereaza-ti masa! Daca ai deja o masa de lucru, este important sa o eliberezi de tot ceea ce se afla pe ea.

2. Curata spatiul! Uneori lasam cate o pensula murdara pe masa de lucru, varsam cafea sau clienta ne face o surpriza neplacuta si varsa ea ceva. Oricat de atente am fi, din cauza oboselii aceste pete pot trece neobservate. Acum ca ai eliberat masa, o poti curata corespunzator!

3. Arunca lucrurile de care nu mai ai nevoie! Orice produs expirat sau care nu mai poate fi folosit, trebuie aruncat. Toate am avut cate o pila rupta sau un lipici care nu se mai deschidea, iar cand am avut nevoie am ales exact acele produse din sertar. Usureaza-ti munca aruncand produsele din aceste categorii si inlocuieste-le cu unele noi.

4. Tine aproape produsele pe care le folosesti cel mai des! Sertarele de sus pot fi folosite pentru depozitarea pensulelor, a pilelor si a solutiilor de dezinfectare. Pentru ca pe acestea le folosim cel mai des.

5. Organizeaza-ti sertarele! Poti pune cate o eticheta pe fiecare sertar, in acest fel vei deschide mereu sertarul potrivit.

6. Mentine temperatura optima! Produsele pe care noi le folosim pentru manichiura cu gel uv sunt produse cosmetice, iar temperatura la care acestea se pastreaza in conditii perfecte, este de 24 de grade Celsius.

7. Alege cel mai confortabil scaun! Scaunul pe care stai atunci cand lucrezi trebuie sa fie foarte confortabil pentru ca urmeaza sa petreci foarte multe ore la masa de lucru. Este indicat ca o data la doua ore sa te ridici pret de cateva minute, pentru a stimula circulatia sangelui in corp.

8. Nu lucra in aer liber! Da, stiu, vine vara si esti tentata sa-ti muti masa de lucru pe balcon sau in gradina, insa acest lucru nu este deloc recomandat! Radiatiile UV emanate de lumina solara sunt suficient de puternice pentru a va polimeriza gelurile! Daca lasam recipientul gelului uv deschis, il putem gasi polimerizat.

9. Curata intotdeauna recipientul cu care ai lucrat! Fiecare cutie de gel deschisa, trebuie curatata inainte de a o depozita inapoi in spatiul intunecat in care o pastram. Daca nu curatam bine filetul cutiei, gelul ramas acolo se poate polimeriza, iar in acest fel capacul ramane blocat.

10. Verifica periodic lampa pe care o folosesti! Daca ti se pare ca gelurile uv pe care le folosesti necesita un timp mai lung de polimerizare, este posibil ca lampa ta sa nu functioneze la capacitate maxima!

Sper ca v-am fost de ajutor! Pentru mai multe detalii, va invit sa discutam pe grupul de pe Facebook!

Tagged ,

Lasă un răspuns