Machiaj de zi cu Stela

Make-up artist cu experiență de aproape 15 ani, prietena noastră, Stela Sapera, ne va completa discuțiile despre stil și unghiuțe perfecte cu informații profesionale și super utile despre machiaj. Pentru săptămâna aceasta, Stela a ales să ne vorbească despre un machiaj de zi, perfect pentru a începe fiecare dimineață cu un zâmbet în oglindă.

Modelul ei a fost Elena, din echipa Tienda, și am avut grijă să fotografiem fiecare pas important.

PREGĂTIREA TENULUI PENTRU MACHIAJ

Mereu am considerat că 50% din reușita unui machiaj este reprezentată de baza și pregătirea tenului. Astfel, am început machiajul Elenei cu demachierea (chiar dacă nu a fost machiată  înainte) folosind Matte pure make-up remover gel și Matte pure tonic lotion, urmat de Matte pure misturising serum și Silk veil, pe buze am aplicat Peeling & volume.

Elena inainte de machiaj

BAZA DE MACHIAJ

Fondul de ten folosit a fost H Definition Cover nuanța 01, anticearcăn /iluminator – Magic touch 01, fixate apoi cu Transparent powder neutral.

Deși Elena are forma feței ovală și fizionomia destul de echilibrată, am ales să-i conturez puțin trăsăturile. Mare atenție, însă, „sculptarea” feței cu lumini și umbre trebuie făcută cu grijă astfel încât diferențele de culoare să nu fie vizibile cu ochiul liber. Astfel, am efectuat corecțiile feței cu o pudră cu o nuanță mai închisă decât cea a tenului Elenei din Compact make-up palette, nuanța Sand.

SPRÂNCENELE au fost conturate cu Soft liner nr. 00 și periate cu eyelash/eyebrow nr. 19.

Elena dupa conturarea sprancenelor

BLUSH-ul din Velvet blush palette nuanța CC a fost aplicat pe vârful pomeților și un strop pe arcadă.

04

MACHIAJUL OCHILOR

De la început am optat pentru un machiaj natural, Elena nefiind o împătimită a machiajului în general. Multă lume consideră că machiajul natural este simplu de realizat și că nu necesită prea multa măiestrie, dar lucrurile simple sunt de obicei dificil de obținut. În general, un machiaj natural trebuie să contureze frumos trăsăturile, dar, în același timp, să  nu fie vizibil.

Astfel că pentru machiajul pleoapei inferioare am ales nuanțele C04 și B32, estompate cu A35.

Pe pleoapa superioară am aplicat nuanța A35, V32 sub arcadă/A33 pe arcadă, iar pe linia genelor, pentru a contura totuși puțin ochii, am ales nuanța C04. Ochii Elenei se pretează la orice tip de machiaj, este o norocoasa din acest punct de vedere. Am ales să efectuez această „rețetă generală” de machiaj natural pentru ochi pe care o poate încerca oricine acasă.

Pensulele folosite pentru machiajul ochilor au fost: nr. 4, nr. 3, nr. 11 și nr. 24.

Genele au fost fardate cu rimel Max Effect Mascara.

05

BUZE

Dacă tot ce am folosit pentru machiaj până acum au fost nuanțe naturale, apropiate de culoarea pielii, a ochilor și a părului, nu același lucru îl pot spune și despre nuanța rujului folosit. Am aplicat această nuanță de roz pentru a da puțină „prospețime” feței.

Pentru machiajul buzelor am ales Lipstick 01 pe care l-am aplicat cu pensula nr. 2, iar pe centrul buzelor, pentru un strop de strălucire și volum, am aplicat Glow up- Ultra glos.

06

Bineînțeles că un machiaj nu poate fi finalizat fără fixarea acestuia, motiv pentru care Make up fixer nu putea să lipsească. Pentru cunoscători sau începători în lumea machiajului vreau să mai fac o mențiune: acest produs nu este destinat folosirii exclusive de către make-up artiști. Includeți-l cu încredere în ritualul vostru zilnic și veți observa pe parcursul zilei că machiajul dumneavoastră va rezista mai mult.

Închei cu pozele before-after. Sper să vă placă.

Cu drag,

Stela

template before and after-01

Lasă un răspuns