4 sfaturi pentru Ana

Timp de citire: 4 minute

Vreau sa discutam astazi despre un subiect care nu prea a fost abordat de specialistii acestui domeniu. Una dintre clientele mele m-a inspirat sa scriu acest articol, o voi numi Ana pentru a fi mai usor de urmarit textul.

Ana nu imi este doar clienta, ci si prietena, iar intr-o zi cand ne beam cafeaua impreuna mi-a povestit cateva dintre primele ei experiente cu manichiura cu gel uv. O sa credeti ca sunt banale, ati fost si voi la inceput si stiti cum este. Ei bine, Ana a inceput ca si clienta la un salon. Mi-a marturisit ca inainte sa mearga la prima ei programare la unghii nu a dormit. De ce credeti? Toata ziua si-a sunat prietenele sa le intrebe cum sa se pregateasca pentru sedinta de manichiura cu gel uv, daca trebuie sa-si taie unghiile, daca le poate lasa asa, daca trebuie sa mearga cu ustensilele ei de acasa, daca trebuie sa isi aleaga un model.

Evident ca ne-am distrat copios in ziua aceea, insa mi-am dat seama ca exista intr-adevar cliente care nu au avut niciodata unghii cu gel uv si nici nu cunosc detalii legate de domeniul unghiilor tehnice. Asa ca pentru acele cliente, am alcatuit o lista cu lucrurile de care trebuie sa tina cont inainte sa mearga la manichiura cu gel uv.

  1. Este foarte important sa nu iti tai cuticulele cu cel putin 24 de ore inainte de manichiura cu gel uv. Motivul este unul simplu, cand cuticula este taiata, zona aceea este sensibila, iar constructia nu poate fi pilita corespunzator deoarece exista riscul de a traumatiza suplimentar cuticula inflamată.
  2. Curata oja inainte sa mergi la programare. Ana mi-a povestit ca a mers sa-si puna unghii cu gel, iar unghiile ei naturale erau date cu o oja de un rosu intens in 2 straturi. Tehniciana i-a spus ca ar fi trebuit sa le curete inainte sa mearga la ea, insa Ana s-a simtit ofensata. Apoi a observat ca oja ei rosie se intindea pe cuticule si ramanea pe patul unghial. Dupa ce au pierdut 15 minute numai pentru a curata complet unghiile, Ana si-a cerut scuze si a promis ca data viitoare le va sterge de acasa.
  3. Alege un model de acasa. Nu spun sa stii exact ce iti doresti pe unghie si sa nu schimbi nici macar o culoare din modelul ales, insa ai putea sa stii macar 80% din model. Dupa o zi plina, nicio tehniciana nu mai are inspiratie pentru a alege modele perfecte.
  4. Nu schimba tehniciana la fiecare intretinere. Pentru nimeni nu e placut sa lucreze dupa altcineva.

Daca si tu esti ca Ana, sper ca te-au ajutat sfaturile mele, pentru orice intrebare ma gasesti pe grupul de Facebook.

 

Tagged , ,

Lasă un răspuns