5 motive pentru care gelul uv finish se matuieste

 

Timp de citire: 7 min

 

Una dintre cele mai frecvente probleme semnalate in legatura cu folosirea gelurilor uv de sigilare/de luciu este chiar pierderea luciului intr-un  interval foarte scurt de la polimerizare, uneori, chiar din primele minute.

Va spun sincer, uneori primesc plangeri nefondate la adresa unor produse, nu numai din portofoliul Tienda, ci si din alte portofolii ale firmelor concurente. Dragilor, nu va mai cheltuiti banii cumparand 5 geluri uv finish de marci diferite, problema este la nivel de tehnica, iar experienta isi spune cuvantul.

In mod specific gelurile uv finish trebuie sa se polimerizeze dur, sticlos pentru a-si pastra luciul. Ca sa va fie mai clar, haideti sa discutam cazul ochelarilor de soare, de exemplu. Ati observat ca lentilele de plastic se zgarie mult mai repede decat lentilele de sticla, care raman intacte mai mult timp datorita duritatii.

Deseori, problema matuirii apare in urma unei polimerizari insuficiente sau incorecte a gelului uv.

Iata principalele motive pentru care se matuieste gelul uv de luciu:

1. Tuburile lampii UV sunt consumate. De-a lungul experientei mele de lucru cu tehnicienele am observat adesea ca lampa UV este ultima banuita ca ar putea crea probleme. Aud foarte des afirmatia ca “lampa mea este foarte buna deoarece imi usuca toate celelalte geluri”. Insa in cazul gelurilor finish, energia UV necesara unei polimerizari corecte este mult mai mare decat cea necesara unei simple uscari.

Gelul uv finish trebuie sa se polimerizeze dur, sticlos. Pentru a pastra luciul. In acest caz tuburile lampii UV trebuie sa fie perfect functionale. Problema este agravata de folosirea lampilor ieftine de provenienta asiatica, care au tendita sa consume tuburile UV extrem de rapid,  uneori dupa numai cateva ore de functionare. Atentie daca detineti o astfel de lampa, trebuie sa o verificati cu minimum o zi inainte sa vina clienta, sa nu aveti surpriza neplacuta ca aceasta sa nu mai polimerizeze gelul.

2. Lampa uv este noua, insa nu ofera radiatie UV corespunzatoare. Si in acest caz apare aceeasi afirmatie “lampa mea este noua, imi usuca orice, deci iese din discutie ca ar putea avea o problema ”. De multe ori, in aceasta situatie, am observat ca se foloseste o lampa cu tehnologie CCFL+LED sau doar LED. Unele lampi din prima categorie au un singur tub CCFL de 12W, astfel incat, chiar daca puterea totala a lampii este de 24 sau 36W, radiatia cu lungimea de unda necesara gelurilor uv finish nu are intensitatea potrivita.

Cat despre lampile LED este cunoscut faptul ca majoritatea acestor lampi au o putere relativ mica si doar modelele recente reusesc sa polimerizeze toate tipurile de geluri. Pentru a  polimeriza cu succes gelurile finish lampa LED trebuie sa aiba o putere de minimum 48W.

3. Gelul uv nu este lasat in lampa suficient timp. Aplicarea gelurilor uv finish se face la sfarsitul sedintei de aplicare a unghiilor tehnice, dupa ora si jumatate, doua sau chiar mai mult timp de la inceputul lucrarii. Este normal ca nici tehniciana nici clienta sa nu mai aiba rabdarea necesara sa astepte 4 minute cu mana in lampa.

Si vorbim de minimum 4 minute in conditiile in care se utilizeaza o lampa cu puterea de cel putin 36W. De multe ori se parcurge aceasta etapa extrem de importanta in doar 2 minute, interval cu totul insuficient pentru ca gelul finish sa ajunga la o polimerizare sticloasa.

4. Se aplica ulei de cuticule sau se atinge unghia cu mana prea repede dupa polimerizare. Procesul de polimerizare completa dureaza cateva zeci de secunde dupa ce mana este scoasa din lampa. In acest timp unghia se raceste la temperatura camerei si gelul atinge duritatea sticloasa. Atingerea prematura cu mana sau substante inseamna deranjarea acestui proces, grasimea de pe degete sau din uleiul de cuticule afectand iremediabil luciul gelului.

5. Nu in ultimul rand este posibil sa observam ca desi urmam aceeasi procedura de fiecare data, doar unele cliente se intorc la salon cu unghiile matuite. In acest caz ar trebui sa intrebam clientele respective ce fel de activitati desfasoara la munca, acasa sau in vacanta. Este cunoscut faptul ca lucrul intensiv cu substante corozive sau abrazive precum detergenti puternici, substante chimice concentrate, nisipul de pe plaja, toate pot afecta luciul unghiilor.

In acest caz sfatuim clienta sa poarte pe cat posibil manusi de protectie.

Pentru mai multe sfaturi, va astept grupul de Facebook.

Spor fetelor!

 

Tagged , , , , , , ,

Lasă un răspuns