Importanța cursurilor de specializare – Florentina Nica (Irimia)

Discutăm astăzi despre importanța cursurilor de specializare, în special despre acea categorie de persoane care practică această meserie ignorând complet cunoștințele teoretice.

Din punctul meu de vedere, există două tipuri de tehniciene în această categorie, cele care practică meseria contra cost fără a avea un minimum de cunoștințe de bază și cele care nu prestează servicii și își doresc să se ocupe personal de manichiura lor.

Spre deosebire de manichiura clasică, acest domeniu al unghiilor tehnice, deși a înflorit în România, este mult mai complex decât pare, dar și mai costisitor.

O manichiură tehnică se realizează prin protezarea unghiei naturale folosind diferite tehnici complexe de execuție ce ne oferă posibilitatea de a purta manichiuri de forme diverse, design-uri inedite, dar și ascunderea anumitor imperfectiuni. Astfel de activități nu pot fi învățate doar din tutoriale prezentate pe internet.

Cred cu tărie că motivul pentru care ar trebui să practicăm această meserie este și va rămâne pasiunea pentru frumos, însă multe persoane sunt motivate doar de profit.

Fiind un serviciu de înfrumusețare destul de costisitor a stârnit o anumită concurență între practicantele acestei meserii, iar pentru a intra pe piață, multe dintre aceste persoane nepregătite din punct de vedere al tehnicii, prestează servicii de o calitate îndoielnică la prețuri foarte mici.

Însă trebuie să conștientizăm faptul că există multe riscuri la care ne expunem în calitate de cliente, dar și o responsabilitate morală în calitate de specialist în domeniu, de a semnala importanța unui curs.

Spre exemplu, o tehnică bazată exclusiv pe informațiile dintr-un tutorial online, poate pune în pericol sănătatea clientului. Cum poate fi acest aspect periculos? Prin ignorarea regulilor de bază.

Pentru a lucra în acest domeniu ca tehnician trebuie să cunoaștem anumite etape și anume:

-anatomia lamei unghiale și a țesuturilor înconjurătoare

-modul de dezinfectare și sterilizare al instrumentarului, dar și al spațiului de lucru

-tipurile de materiale și modul în care acestea se utilizează

-patologia lamei unghiale, bolile transmisibile prin plăgi ,virusurile și bacteriile cu transmitere prin contact direct sau prin aer

Lista poate continua mult deoarece aspectele sunt ample.

Toate aceste informații de bază sunt dobândite de către un tehnician în urma absolvirii unor cursuri de specialitate. Sumele investite în specializare sunt de multe ori mari, însă fiecare curs este o investitie în cariera noastră și ne va aduce beneficii.

Există extrem de multe boli transmisibile ce pot pune sănătatea, dar și viața clientului în pericol.

O persoană ce deține aceste informații investește în sine și în materiale sume extrem de mari, iar prețul serviciilor depășește o anumită medie de piață pentru că oferă siguranță.

Siguranța clientului că nu va dobândi nici o bacterie, că lucrarea este una de calitate, iar produsele utilizate sunt profesionale.

 

Pentru a face fata acestui val de provocări trebuie să fim mai pregatiți, adevărați profesionisti !

 

FLORENTINA NICA (IRIMIA)

BRAND AMBASSADOR TIENDA

Tagged , , ,

Lasă un răspuns