Despre profesia de stilist protezist unghii tehnice – LUMI ALECU – partea II

PARTEA II

Cum fac un portofoliu?

Faceți poze la toate lucrările voastre, chiar dacă nu vă plac, la poza de final se vor vedea toate greșelile, aceste poze nu le arătați nimănui sunt ale voastre și le veți putea compara cu următoarele lucrări, iar peste luni și ani vor fi subiect de distracție.

Realizați câte un profil de Facebook și Instagram, separat de cel personal, cu numele vostru, postați pozele care vă plac cu lucrările realizate de voi, fără poze în costumul de baie sau indecente, trebuie să arate ceea ce vindeți, unghiute frumoase și sănătoase.

Învățați să faceți poze artistice, din 50 de poze alegeți una, semnați poza sau o personalizați. În fiecare an folositi în fundal culoarea anului respectiv sau un element decorativ pentru fiecare anotimp, elemente decorative ale clientei, un colier, un ceas sau orice altceva care vă pot ajuta în personalizarea fotografiei.

Adresa de email trebuie sa fie profesională, să includă numele vostru fără alte adaugări (lumi pisicuța sau altele de genul ).

Cum stabilesc prețul?

Pentru început pâna vă faceți mâna se stabilește un preț modic

un gel 3în1 este la prețul de 59 lei 50 ml, pentru o manichiură se utilizează în jur de 5ml, la care adaugăm și lichidele pregătitoare 10 lei costuri deci prețul minim trebuie să fie 20 lei.

După fiecare curs puteți mări prețul cu cel puțin 20%, iar dacă în fiecare an urmați cel putin două cursuri  20/25/30/40/50, prețul vostru se dublează.

Dacă prețul mediu din zona unde activați este 50 lei voi cereți 60 lei, oferiți din partea casei gratis un model pe inelar, niște strasuri, un abțibild sau doi cârlionți, vor face diferența.

Atenție, nu mențineți un preț fix mai mult de 2 ani!

Cum fidelizez clientele?

Trebuie să vedem clientele ca pe niste prietene, trebuie să stabilim o relație plăcută, relaxantă, veselă. Clienta are întotdeauna dreptate, nu trebuie contrazisă, nu îi spunem toate problemele noastre, ea vine la voi să fie ascultată, să îi dați dreptate și să o înveseliți.

Dacă clienta vine la 3 săptamăni nu la 4 îi puteți face o reducere, aveți și voi mai puțin de lucru.

La 4 întrețineri primește una gratis sau dacă vine cu o prietenă primește o ședință gratis.

Acceptați doar recomandarile, nu primiți persoane necunoscute în cazul în care lucrați de acasă.

Cum pot ajunge trainer?

Nu există un interval de timp general valabil, fiecare are ritmul ei, cert este că este nevoie să exersați, să lucrati mult, iar după fiecare curs să exersați toate tehnicile învățate cât este încă proaspătă informația.

Trebuie să vă lăsați timp să aprofundați informațiile și apoi să cu noile tehnici învățate, acesta este un domeniu dinamic și când zici gata nu mai am ce învăța apare o nouă tehnică sau un produs nou care schimbă în totalitate teoria predată până în acel moment.

Pentru a deveni trainer trebuie în primul rând sa-ți placă sa predai, să deții toate informațiile din domeniu, să ai studii superioare și să fi urmat cursuri acreditate de trainer.

Fără pasiune, dăruire și multă muncă nu puteți obține rezultate.

Lumi Alecu – Tienda

Tagged , , , , , ,

Lasă un răspuns