Prepară singură

ULEI_SEMINTEV-aţi gândit vreodată că aţi putea să vă preparaţi singure, acasă şi cu ingredientele disponibile în propria bucătărie cosmetice naturale şi sănătoase pentru faţă, corp şi păr?
Avantajele sunt evidente: costul redus şi riscul scăzut de a dezvolta alergii în urma utilizării lor (din moment ce le şi consumaţi) sunt doar doua dintre ele!
Dacă stam să ne gândim că doar ce a trecut iarna şi frigul a cam făcut ravagii cu pielea noastră, ar trebui sa folositi un exfoliant!
Prepară singură:
Spre exemplu un exfoliant delicat pentru tenul uscat şi/sau sensibil şi nu numai se poate obţine din amestecul a 1 lingură de lapte praf, 1/4 de ceaşcă (50ml) de ovaz măcinat, 1 lingură cu apă cu făină de porumb pe care il lasaţi  1-2 min să se întărească puţin.
Pentru pielea grasă puteţi prepara un exfoliant dintr-o linguriţă de sare de mare (merge şi sarea fină de bucatarie) şi ulei de nucă de cocos sau măsline uşor încălzit. Produsul astfel obţinut se masează pe piele folosind o presiune uşoară ( nu frecaţi). Clătiţi cu apă calduţă şi ştergeti pielea cu prosopul.
Acum este momentul să aplicaţi o mască destinată tipului dumneavoastra de piele!
Clasica mască de argilă, pe care eu personal o iubesc, este perfectă dacă o utilizaţi după un gomaj şi o puteţi adapta pentru tipul dumneavoastră de piele.
Pentru piele uscată realizaţi un amestec din argilă şi smântână, pentru tenul normal utilizaţi lapte şi apă sau ceai de muşetel pentru emulsionare, iar pentru pilea grasa, suc de lamâie.
Amestecul îl realizaţi astfel: la o lingură de argilă adăugaţi atât lichid încat să obtineţi o pastă moale şi uşor de întins, iar dacă aţi obţinut mai mult produs decat aţi fi avut nevoie, puteţi aplica masca astfel obtinută pe gât şi decolteu. după ce masca s-a uscat: clatiţi!
Acest articol a fost scris pentru blogul Elei Craciun : http://elacraciun.ro/retete-pentru-frumusete-ascunse-in-dulapul-din-bucatarie/

Lasă un răspuns