Roșu de groază

 

Unghii-coperta-blog-62Aici va vom prezenta culoare pe unghia construita iar deasupra o plasa de paianjen pictată cu culori acrilice.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

template PcP-p1

Pasul 1.
Aplicăm soluţie pentru îndepărtat cuticula, lăsăm 2 minute să acționeze apoi împingem ușurel cuticula cu un instrument de inox. Nu se recomandă tăierea cuticulelor, mai ales în ziua aplicării extensiilor de unghii! Datorită manevrelor pe care le vom face asupra unghiei avem nevoie ca zona de cuticulă să nu fie sensibilă sau chiar inflamată! îndepărtăm luciul natural al unghiei pilind unghia “pe… rotund” și într-un singur sens cu pila de granulatie 180, având grijă să nu pătrundem în masa unghei. Una dintre cauzele subțierii unghiilor naturale este pilirea lor excesivă în această fază! Îndepărtăm praful rezultat cu un pămatuf, praful este considerat inamicul aderenței gelului la unghia naturală!
 

 

 

 

 

template PcP-p2

Pasul 2.

Alegem un șablon potrivit pentru construirea formelor drepte, pe care îl luăm și potrivim pe deget astfel să fie orientat în prelungirea axului imaginar al degetului! Dacă este cazul îl ajustăm practicând două crestături laterale cu forfecuța pentru a se așeza perfect sub unghie. Aplicăm primer doar pe unghia naturală. Primerul este o soluție cu rolul de a potența aderența gelului pe unghie. Sunt mai multe variante de primer, pentru majoritatea persoanelor cel mai potrivit este primerul fără acid. Lăsăm să se usuce la aer timp de câteva zeci de secunde
 

 

 

 

 

template PcP-p3
Pasul 3.

Aplicăm apoi gel transparent de tip 3 în 1  în strat subţire şi uniform pe unghia naturală, folosind o pensulă de gel nr. 4,  apoi prelungim şi pe şablon la forma şi lungimea dorite. Polimerizăm la lampa UV 3 minute. Polimerizarea reprezintă procesul chimic prin care gelul trece în forma solidă.
 

 

 

 

 

template PcP-p4

Pasul 4.

Îndepărtăm şablonul, trăgând cu atenție de el numai în jos – ținem cont de faptul că extensia este încă foarte fragilă în această fază, doar un singur strat subțire de gel întărit

 

 

 

 

 

 

template PcP-p5

Pasul 5.

Constatăm că unghiuța naturală este vizibilă de aceea avem nevoie să mascăm  patul unghiei cu gel cover. Gelul cover este un gel puternic pigmentat, într-o nuanță apropiată de cea a tenului, care permite mascarea unghei naturale și a imperfecțiunilor acestetia, cum ar fi de exemplu punctele albe. Arătăm aplicarea gelului cover doar în scop didactic, deoarece mai târziu vom folosi și culoare pe toată unghia.
Polimerizăm timp de 3 minute

 

 

 

 

 

 

template PcP-p6

Pasul 6.

Realizăm forma corectă a extensiei aplicând deasupra gel 3 în 1 transparent și modelându-l, astfel încât încărcarea maximă de material să corespundă cu zona de stres. Este ceea ce se cheamă apexul extensiei, situat la vârful arcului longitudinal al unghei și al curbei C. Zona de stres este situată la aproximativ o treime de marginea liberă a unghei naturale și două treimi față de cuticulă.

 

 

 

 

 

 

template PcP-p7

Pasul 7.

Pilim extensia pentru îndepărtarea excesului de gel și pentru a o aduce la forma finală. Deoarece am aplicat gel în cantitățile corecte nu avem mult de pilit! După ce terminăm de pilit desprăfuim bine cu pămătuful!
 

 

 

 

 

template PcP-p8

Pasul 8.

Aplicăm un strat subțire și uniform de gel în nuanță “Blood-Orange”, polimerizăm timp de 2 minute.
 

 

 

 

 

template PcP-p9

Pasul 9.

Pregătim suprafața unghiei pentru pictură, în acest scop mătuim luciul gelului colorat cu o pilă buffer. Pe o suprafață curată ne pregătim vopseaua arcilică pe care o vom utiliza la pictură Folosim vopsele de calitate din gama Polycolor

 

 

 

 

 

 

template PcP-p10

Pasul 10.

Folosind o pensulă Kolinsky de precizie pictăm o pânză de păianjen, începând cu firele radiale, apoi completând ochiurile pânzei trasând niște arce. Vă recomandăm această pensulă  http://bit.ly/Pensula-Kolinsky-0.

 

 

 

 

 

 

template PcP-p11

Pasul 11.

Tot cu vopsea acrilică neagră pictăm un păianjen, apoi adăugând puțin alb la negru pentru a obține gri, trasăm un contur care include și piciorușele păianjenului! Două punctulețe albe vor fi ochii!

 

 

 

 

 

 

template PcP-p12
Pasul 12.

Pentru a adăuga spectaculozitate  modelului vom marca corpul păianjenului cu o piatră lichidă verde, pe care o preparăm amestecând gel transparent 3 in 1 cu puțin pigment verde și sclipici de aceeași culoare! Polimerizăm timp de 2-3 minute.  Pigmenții sunt culori concentrate pe baza cărora se fabrică industrial și gelurile colorate.
 

 

 

 

 

template PcP-p13

Pasul 13.

„Trasăm” o liniuță de primer non-acid în zona cuticulei, unde a rămas un milimetru de unghie naturală, apoi aplicăm un strat uniform și subțire de Top gel cu formulă elastică.
Polimerizăm timp de 1 minut, apoi cu un punctator aplicăm picături de „rouă” la intersecțiile firelor – gel 3 în 1 transparent sau finish. Se creează un efect vizual foarte interesant și deopotrivă atractiv!
Continuăm procesul de polimerizare pentru încă 3 minute.
La final răsplătim cuticula cu ulei aromat!

 

 

1 thought on “Roșu de groază

  1. frumos felicitari si multumim

Lasă un răspuns