Șnur de marțișor

Unghii-coperta-blog-79

 

Un model de primavară, șnurul de mărțișor pictat pe o construcție de forma pătrată realizată din gel și un french de culoare verde.

 

 

 

 

 

 

template PcP-p1Pasul 1.

Aplicăm soluție pentru îndepartarea cuticulei, lăsăm să acționeze 2 minute apoi o împingem gentil cu o spatulă. Nu tăiem cuticulele în ziua aplicării extensiilor de unghii, clienta trebuie să se prezinte cu manichira clasică efectuată cu 2-3 zile înainte! Cuticulele se vor senzibilza oricum pe parcursul aplcării extensiilor, deci nu este cazul să fie gata inflamate de la bun început! Pilim luciul natural al unghiei cu o pilă de granulație medie, într-un singur sens, și o scurtăm la o lungime de 1 – 1,5mm. Pilirea excesiva în aceasta fază este cea care distruge unghiile naturale ale clientei și nu gelul, deci atenție maximă la felul în care manevrăm pila!

 

 

 

template PcP-p2Pasul 2.

Am desprăfuit bine unghia (praful rezultat la pilire este inamicul nr. 1 al aderenței gelului pe unghia naturală, deci să fim grijulii și cu acest aspect), este momentul să aplicăm șablonul, apoi primer. De ce nu recomand să aplicăm mai întâi primer și apoi șablonul? Pentru că prin atingerea accidentală cu mana a unghiei naturale în timpul ajustării ăablonului pe deget, efectul primerului se compromite. Veți vedea că uneori așezarea sablonului este o operațiune destul de laborioasa și trebuie efectuate mai multe probe până la fixarea corespunzatoare. Bulina ștanțată care se găsește de obicei în centrul șablonului se îndepartează și se lipeste pe reversul acestuia, pentru consolidare. Se aplică șablonul în prelungirea exactă a axului imaginar al degetului, nu îl aplicăm strâmb daca unghia creste strâmb! Noi încerca să corectăm un defect prin construcție, nu să-l accentuăm! pentru ajustarea perfectă este necesară țincizarea laterala a șablonului cu forfecuta, la unghiuri de 45 de grade! După aceasta putem aplica primer, si alte solutii (daca producatorul sistemului de gel cu care lucrați vă recomandă și bonder aplicați si bonder), lăsăm să se usuce la aer timp de 1 minut. Vă recomand primerul non-acid, este mai bine tolerat chiar și de catre persoanele sensibile – în zilele noastre formulele s-au îmbunătățit foarte mult și primerul non acid este aproape la fel de eficient ca și cel cu acid!

 

template PcP-p3Pasul 3.

Aplicăm gel de bază, gelul de bază are rolul de a realiza coeziunea între unghia naturală și gelul de construcție. Așadar îl aplicăm în strat subțire, doar pe suprafata unghiei naturale, apasând ușor pe pensulă, insistând la extremitați. Nu atingem cuticula cu gel! Nu ne ducem cu gel de bază pe șablon! Uneori auzim ca șabloanele ar fi proaste deoarece s-a impregnat culoarea de pe ele pe primul strat de gel. De multe ori acest lucru se întamplă pentru că se aplică în mod greșit primer și pe șablon, de aici consecința lipirii iremediabile a șablonului de gel ! Polimerizăm 2 minute și NU degresăm!

 

Pasul 4.template PcP-p4

Aplicăm primul strat de gel de construcție. Probabil vă doriți ca unghiuțele să iasă cât mai subțiri, cu aspect natural, așadar evitați greșeala de a aplica acest prim strat gros, mai ales când doriți să executați un french „construit” (cum vom vedea mai departe). Dimpotrivă, un strat subțire de gel este suficient. Ne ghidăm după gradațiile șablonului astfel încât forma să ne iasă cât mai bine de la bun început, astfel ne va rămâne foarte puțin de pilit mai târziu! Polimerizăm timp de 2 minute, nu degresăm!

 

 

template PcP-p5
Pasul 5.

Am terminat de polimerizat, îndepărtăm șablonul cu grijă, trăgând de el DOAR IN JOS, unghiuță fiind foarte fragilă în această etapă! O mișcare prea bruscă și riscăm ca unghiuța să crape. Însă rezistența o vom crea de abia de acum încolo, adăugând pe această unghiuță noi straturi de gel, in pașii urmatori!

 

template PcP-p6
Pasul 6.

Mascăm unghia naturala cu gel cover. Am ales un gel cover cu sclipici sidefat, pentru ca modelul nostru să strălucească cu adevarat la sfarșit, doar este un model dedicat primelor zile însorite de primavară! Gelul cover se aplică mult mai ușor si mai exact pe unghie dacă respectam următoarea procedură: primul strat de gel pensulat foarte subțire, delimitand practic doar zona de aplicare, inclusiv linia arcuită de zâmbet (smile-ul french-ului), apoi, fără să polimerizăm venim cu o margeluță de gel in centrul acestei zone, care se va intinde foarte ușor datorită efectului de AUTONIVELARE al gelului! Inuitil cred, să vă mai spun că spre cuticula gelul trebuie sa-si piardă treptat din grosime, astfel încât cuticula să nu fie în nici un caz atinsă! La sfarșit putem corecta linia de zâmbet, dacă este cazul, îndepartând prin „stregere” excesul de gel cover, cu o pensulă curată! Polimerizam 2 minute.

 

template PcP-p7

Pasul 7.

A sosit momentul să aplicăm gelul colorat pe linia de french. Gelurile colorate sunt de obicei geluri pigmentate, așadar este necesar să fie aplicate în straturi subțiri pentru a se putea polimeriza și „în interior”. Întotdeauna începem aplicând o biluță de gel în vecinatatea linei de zâmbet, apoi tragem cu pensula gelul colorat spre marginea extensiei, urmarind o aplicare uniformă. Polimerizam 2-3 minute, apoi mai aplicăm un strat de gel colorat dacă este necesar. Nu degresăm între aceste etape!

 

template PcP-p8

Pasul 8.

Iată că ne preocupăm și de realizarea asa-numitului „apex” practic trebuie să realizăm o încărcare cu material a extensiei astfel încât aceasta să capete rezistență maximă la solicitarile de încovoiere și răsucire a unghiei, și în același timp să respecte anumite principii estetice. Teoria realizării apexului este destul de stufoasă, depinzand de forma de unghie dorită, în cazul de față acesta se situează undeva în prima treime unghiei naturale! Un truc deseori utilizat pentru a crea repede un apex cu aspect cât mai natural este să întoarcem unghia cu fașa în jos și să ne ajutăm de gravitație, „agățând” gelul doar cu varful pensulei pentru a-l direcționa în poziția dorită! Polimerizăm 30 de secunde, apoi aplicăm penseta pentru curba C și continuăm procesul de polimerizare pentru încă 2 minute, cu penseta aplicată. Atentie, nu toate gelurile sunt „pinch-abile”, trebuie sa urmariți specificațiile producatorului cu privire la aceasta caracteristică. Un gel adecvat pentru tehnica de pinch (adica de formare a curbei C cu penseta va avea o anumită flexibilitate după primele 30 de secunde ale procesului de polimerizare, iar apoi va păstra curba în mod rigid fără să se lățească)! Degresăm.

 

 

template PcP-p9
Pasul 9.

Am aplicat gel cu masură, așa că în etapa de pilire avem foarte puțin de lucru. Practic aducem extensia la forma finală, urmarind „umbrele” care se formează pe suprafața acesteia, pilind-o astfel încat la final să fie cat mai uniformă! Finisăm suprafața și cu pila buffer, pregatind-o practic pentru etapa de pictură, care este cea mai importantă la acest model!

 

 

template PcP-p10
Pasul 10.

Pe o suprafața curată (poate fi hartiea rămasă de la șablon) preparăm o picatură de vopsea acrilcă albă în care adaugăm cu pensula o picătură de apă (sau mai multe, până la consistența dorită.) Cu pensula de pictură cu varf subțire trasăm un șnur alb, cu fundița și ciucurași folosim culoarea albă pentru șnur deoarece aceasta ne va asigura o mai bună vizibilitate a modelului, la sfarsit!

 

 

template PcP-p11

Pasul 11.

Cu vopsea acrilică roșie și cu pensula cu cel mai fin varf pe care o avem la dispoziție, întretăiem șnurul cu liniute oblice, sugerând înfașurarea celor doua fire. Pentru o mai bună punere în evidență a modelului, desenăm conturul cu o line desemenea foarte subțire, dar de data aceasta cu vopsea acrilică neagră! Trebuie sa lăsăm suficient timp pentru ca vopseaua sa se usuce înainte de a trece de la o etapa la alta, când schimbăm culorile și mai ales la final!

 

 
template PcP-p12
Pasul 12.

Iar la final recurgem la un mic truc: În zona de cuticulă, unde a mai rămas vizibilă o jumatate de milimetru de unghie naturală aplicăm, o „liniuță” de primer non-acid (nu efectuați aceasta dacă aveți primer cu acid – din acela cu miros ințepator). Aceasta va ajuta la re-promovarea aderentei pe o zona critică, cea de cuticulă, pe unde începe de obicei să pătrundă aerul sub gel la creșterea unghiei naturale Primerul s-a uscat, este momentul să sigilam întreaga unghie cu gel finish. În cazul picturilor, dar si in cazul altor modele ample realizate cu diverse decoruri nail-art, vă recomand să folosiți un top gel elastic, aplicat în doua straturi, după următoarea procedură: primul strat, aplicat uniform pe suprafața unghiei cat și pe „cantul” de la varful acesteia, polimerizat timp de 30 de secunde, apoi încă un strat cu polimerizare finală de 2-3 minute. Nu atinegeți cu nimic unghia după ce ați scos-o din lampă timp de 1 minut! În acest fel luciul se va păstra intact un timp îndelungat. La sfarșit răsplatim cuticula cu ulei aromat!

Lasă un răspuns