Tips & tricks de la Catinca

Una dintre  metodele de a fi pieptănată impecabil, chiar dacă te grăbești sau, în bugetul tău de săptămâna aceasta, hairstilistul a rămas pe dinafară este să-ți pui părul, bine uscat în prealabil, pe bigudiuri cu scratch sau, la modul ideal, din cele calde, în timp ce te machiezi.

Economie de bani și de timp cu rezultate aproape perfecte.

Esențial este ca părul să fie foarte bine uscat, în așa fel încât volumul creat de bigudiuri să se păstreze cât mai mult. Finisați cu câteva pufuri de fixativ și, eventual, un gloss pentru strălucire și domolirea firișoarelor rebele.

Trucuri de frumusete pe care sa le pui in practica acasa

Nu este întotdeauna nevoie să vă machiați într-un mod elaborat pemtru a străluci. Puteti alege varianta minimalistă: fond de ten, pudră, mascara și eyeliner. Pentru a trasa linia de tuș trebuie ceva îndemânare și, mai ales, exercitiu, dar pentru cele pe care le sperie pensula și borcănașul de gel-tuș, există varianta marker, mult mai ușor de manevrat.

Dacă sunteți blondă sau aveți ochii deschiși la culoare puteți alege un tuș colorat în loc de cel negru. Eu îl prefer pe cel de culoarea prunei și în varianta waterproof.

 

 

DSC_3483+

Pentru ca rujul să reziste cât mai mult trebuie să vă faceți puțin timp pentru a-l aplica, dar, mai ales, trebuie să vă înarmați cu ceva răbdare. Rezultatul final merită, însă, fiecare secundă petrecută în fața oglinzii.

Începeti prin a trasa conturul exact al buzelor cu un creion cât mai apropiat de nuanța rujului, după care hașurați interiorul, pe toată suprafața lor. Aplicați un strat de ruj, după care tamponați ușor cu un șervețel uscat. Tamponați cu grijă cu un pămătuf pe care ați luat un pic de pudră liberă și reaplicați cu pensula, pentru precizie, încă un strat de ruj.

Vă garantez că toată lumea o să vă întrebe cum reușiți să fiți perfect rujate pe parcursul unei zile întregi.

Pentru a da iluzia de volum puteți folosi un creion bej deschis, pe care să-l aplicați tot în jurul buzelor, estompat ușor în fondul de ten, înainte de a începe ritualul de aplicare a rujului.

 

DSC_3845

Acum un an, când mi s-a propus să devin imaginea Tienda, aveam unghii cu gel, dar lungimea lor nu depășea 3 milimetri. Primul lucru pe care am ținut să-l precizez a fost că sunt deschisă pentru această colaborare, dar că lungimea unghiilor nu se va schimba cu mult.

La un an și jumătate, am ajuns la lungimea pe care o puteți admira în această fotografie. Fac curat, mă machiez, gătesc, tastez și mai și desenez din când în când, tocmai m-am apucat să mă gândesc la o viitoare colecție. Și nu îmi este greu indiferent de lungimea unghiilor. Nu am rupt decât vreo două perechi de dresuri la început și a fost necesar un pic de exercitiu. Acum nu îmi pot închipui cum ar arăta mâna mea fără aceste extensii atât de glamour… Și, în plus, manichiura mea este impecabilă timp de cel puțin trei săptămâni.

Lasă un răspuns