Vă vom prezenta o un model în care utilizăm folia alimentară pentru a ”aranja” gelul.
Cu această tehnică se pot realiza o multitudine de modele unicat, nu aveti nevoie decât de imaginație!
- împingem cuticula cu un instrument de inox
- îndepărtărtăm luciul natural al unghiei, pilim unghia pe rotund
- montăm şablonul sub unghia naturală pentru forma stiletto
- aplicăm primer pe unghia naturală pentru a degresa și a deshidrata zona
- aplicăm gel transparent 3 în 1 în strat subţire şi uniform pe unghia naturală, apoi se aplicăm gel şi pe şablon la forma şi lungimea dorite
- polimerizăm în lampa UV 2 minute
- îndepartăm şablonul
- prelungim patul unghiei cu gel cover roz-bej
- polimerizăm în lampa UV 2minute
- degresăm cu nail cleaner
- pilim gelul cover pentru a realiza zona de zambet cât mai perfectă
- aplicăm gel alb pe linia de zâmbet iar în continuare aplicăm adeziv pentru folia de transfer
- asteptăm ca adezivul de folie să devină transparent
- aplicăm folie de transfer argintie peste adezivul special
- adaugăm gel albastru peste gelul alb
- decupăm o porțiune de folie transparentă alimentară și o aplicăm peste gel
- cu un instrument de puncte încrețim folia
- polimerizăm în lampa UV 2 minute
- îndepărtăm folia
- realizăm forma unghiei corectă prin aplicarea de gel 3 în 1 şi apoi strângem cu penseta specială pentru realizarea curburii
- pilim unghia, finisăm cu bufferul
- realizăm un model cu vopsea acrilică albă
- înainte de sigilare aplicăm primer fără acid pe patul unghiei lâng cuticulă, în acest fel degresăm foarte bine unghia înainte de sigilare, eliminând în acest fel ridicarea gelului în zona cuticulei după câteva zile
- aplicăm top gel în două straturi pentru a sigila unghia, primul strat polimerizare 30 secunde al doilea strat polimerizare 2 minute
- iar la final aplicăm ulei de cuticule și masăm ușor zona