7 afectiuni ale unghiei cu care sigur te-ai intalnit

Afectiunile unghiilor reprezinta un subiect pe care nu toata lumea il abordeaza, insa nu de putine ori ne-am intalnit cu cliente care prezentau diverse semne pe unghii.

Fie ca ne anunta sau nu, trebuie sa privim cu atentie unghiile clientelor pentru a fi sigure ca acestea sunt sanatoase si nu sufera de afectiuni. Pe langa faptul ca putem lua si noi sau ne putem expune celelalte cliente la diverse infectii, in cazul in care gelul nu rezista pe unghie, noi vom fi trase la raspundere, chiar si nevinovate. Asadar, haideti sa aflam care sunt cele mai comune afectiuni ale unghiilor si cum sa prevenim raspandirea lor.

  1. Onicoliza este o afectiune care determina desprinderea unghiei de patul unghial, se poate datora substantelor chimice din detergenti.
  2. Onicomicozele sunt infectii micotice, cele datorate ciupercilor. Acestea reprezinta 50% din afectiunile unghiilor si sunt contagioase! Se pot lua de pe instrumentele de manichiura, atentie la clientele care vin de la alte tehniciene pentru intretinere.
  3. Tumorile unghiale reprezinta afectiuni ce pot fi diagnosticate doar la medic, modificarile unghiale datorate acestora pot fi foarte diferite de la pacient la pacient.
  4. Hematomul unghial este responsabil de culoarea neagra-vinetie a unghiei si apare dupa un soc traumatic. Acesta nu este contagios.
  5. Candidoza unghiala este un alt tip de micoza, apare frecvent in cazul persoanelor care intra in contact prelungit cu apa. Aceasta devine dureroasa in momentul in care aplicati presiune.
  6. Psoriazisul este o afectiune a pielii, insa afecteaza si unghiile cauzand deteriorarea lor. Spre deosebire de alte afectiuni, psoriazisul nu este contagios.
  7. Eczema unghiei afecteaza pielea si unghiile si apare ca o leziune, cruste mici si roz, iar cauzele pot fi diverse.

Nu recomandam sa aplicati gel uv sau oja semipermanenta pe unghii traumatizate sau care ar putea suferi de aceste afectiuni.
In cazul in care observati o culoare ciudata a unghiei sau aceasta este exfoliata sever, sfatuiti-va clienta sa consulte un medic! Dintr-o imagine nu se poate diagnostica un pacient, afectiunile pot arata similar, insa tratamentele sunt foarte diferite!

Nu riscati sanatatea voastra sau a clientelor voastre, sterilizati instrumentele cu care lucrati inainte si dupa orice manichiura.

Succes!

 

Tagged , ,

Lasă un răspuns