5 greseli pe care trebuie sa le evitati cand pozitionati sablonul

Una dintre cele mai des intalnite probleme atunci cand realizam o constructie cu gel uv este pozitionarea gresita a sablonului. De cele mai multe ori, pozitionam sablonul si vedem ca acesta nu se potriveste. Unul din motivele pentru care se intampla acest lucru este reprezentat de faptul ca unghia naturala nu are o forma perfecta si trebuie sa corectam aceste imperfectiuni inca din faza de pregatire a unghiei.

Un alt detaliu pe care trebuie sa il avem in vedere atunci cand alegem si pozitionam sablonul este forma pe care urmeaza sa o construim. Fiecare forma in parte, necesita un anumit mod de executie.

Iata 5 greseli pe care le puteti face atunci cand pozitionati sablonul pentru forma Migdala Ruseasca:

  1. Piliti unghia naturala in alta forma decat rotunda. Aceasta este una din greselile pe care le fac in special tehnicienele fara prea multa experienta. Inainte de a aplica sablonul trebuie sa pregatim unghia naturala, iar un lucru foarte important este sa pilim in forma rotunda pentru ca forma naturala sa nu afecteze forma constructiei si pentru a putea corecta eventualele imperfectiuni.
  2. Lasati spatiu intre sablon si unghia naturala. Niciodata nu trebuie sa lasati spatiu intre sablon si unghia clientei deoarece exista riscul ca gelul sa se strecoare intre sablon si unghie si poate compromite constructia.
  3. Folositi alta pila decat cea de granulatie 180. Pila pe care o alegem atunci cand pregatim unghia este foarte importanta, aceasta trebuie sa zgarie suprafata pe care urmeaza sa aplicam gelul uv pentru a crea aderenta.
  4. Ignorati cerculetul care se desprinde de sablon. Desi acest element pare ca nu are utilitate este foarte important. Acesta se aplica pe partea lipicioasa a sablonului, in dreptul viitoarei constructii pentru a ajuta pozitionarea sablonului.
  5. Nu tineti cont de directia de crestere a unghiei. Un pas foarte important in pozitionarea sablonului pentru constructia cu gel uv, este reprezentat de corectarea directiei in care creste unghia. De exemplu, in cazul in care unghia creste in jos, incovoiata, sablonul trebuie pozitionat usor in sus pentru a constructia cu gel uv.

Indiferent ce forma urmeaza sa construiti, evitati aceste 5 greseli pentru a nu compromite constructia pe care doriti sa o realizati. Pentru a scurta din timpul dedicat unei manichiuri complexe, asa cum este constructia pentru forma Migdala Ruseasca, puteti aplica oja semipermanenta pentru model.

 

Timp de citire: 2 minute

Tagged , ,

Lasă un răspuns