Cele 8 „legi” ale tehnicienei

Timp de citire: 3 minute.

Draga mea prietena, azi iti voi dezvalui un alt secret al acestei pasiuni pe care o avem in comun. M-am intrebat de nenumarate ori cum sa previn cat mai multe situatii neplacute ce pot aparea practicand meseria de stilist-protezist unghii cu gel uv si am creat astfel cele 8 legi ale tehnicienei.  Daca pe buzele tale se afla intrebarea „ce situatii neplacute?”, imagineaza-ti urmatoarea situatie:

Iti aranjezi fericita masa de lucru, in sfarsit ai atins un numar constant de cliente si iti permiti sa lucrezi cu cele mai bune produse. In timp ce iti aliniezi ojele semipermanente Gelaxyo in functie de preferintele tale, evident Rebecca e printre primele, iti suna telefonul! E clienta care a ajuns. Ii deschizi, dar surpriza, ea nu este singura. A venit insotita de Robert si Bubu. Privesti mirata intrebandu-te cum a putut sa care un copil de 3 ani si un Bichon in brate pana la etajul 4 unde locuiesti tu. Dupa ce fortezi un zambet si o inviti inauntru, iti studiezi musafirii nepoftiti, catelul absolut adorabil care deja iti adulmeca toata mobila si copilul despre care stii deja ca urmeaza sa stea in bratele mamei.

E ok, iti spui, vrea doar o constructie scurta cu un french alb, in capul tau planul e deja facut, folosesti gelul uv de constructie Blush de la Gelaxyo si scapi mai repede pentru ca il poti folosi si pe post de gel uv Cover, apoi pictezi un french rapid cu French Over si te-ai incadrat in timp! Brusc zambetul natural iti revine, ai solutionat problema! Insa ai uitat sa iei in calcul variabila Robert, nehotararea clientei si pe Bubu, minunatul Bubu, caruia i se face foame intre timp. Incepi sa lucrezi entuziasmata, insa clienta inca il tine in brate pe Robert, dupa ce ii sugerezi sa il lase pe un scaun langa voi, curiozitatea specifica varstei il indeamna pe Robert sa-ti verifice atent colectia de oje semipermanente Gelaxyo, se pare ca ii place tare mult Sabine, ce-i drept, cui nu-i place? E culoarea perfecta pentru vara. Accidental, Robert iti varsa vreo 2 oje pe podea, in timp ce tu te straduiesti sa-i termini unghiile mamei, tragic nu? Insa asta nu e tot, Bubu, curios si el, trece cu labutele prin cele doua culori, redecorandu-ti intr-un mod original intreg parchetul si covorul de la mama ta.

Abia acum realizezi cat de puternic pigmentate sunt ojele semipermanente de la Gelaxyo, parca nu se mai termina oja de pe labutele lui Bubu. Iti rogi clienta sa plece sub pretextul ca ai terminat mai devreme si oricat ai aprecia opera de arta realizata de Bubu, trebuie sa o cureti pana ajunge urmatoarea clienta. Ai parte de un raspuns neasteptat, clienta iti spune ca mai sta pana cand ajunge sotul sa o ia pentru ca nu poate pleca singura. Ai aflat acum si raspunsul la prima intrebare pe care ti-ai pus-o cand ai vazut-o, dar ai omis ceva, urmarind petele desenate de Bubu, descoperi si cum si-a potolit foamea! Da, sunt pantofii aceia galbeni pe care i-ai vanat jumatate de sezon asteptand reducerile, dar parca nu mai seamana cu ei, offfff BUBU!!!

Asadar, ca sa nu treci prin acest gen de experienta iti propun cele 8 legi ale Tehnicienei, ca regulament pentru cliente! Te sfatuiesc sa-l printezi cu litere cat mai mari si sa-l afisezi intr-o rama la loc vizibil:

  1. Nu veni insotita de sot, copil, catel, purcel etc. – Timpul petrecut la manichiura este timpul pe care ti-l dedici tie! Profita de el!
  2. Nu fuma in timp iti aranjez unghiile! – Fumul va patrunde sub gel si nu iti va rezista manichiura.
  3. Nu atinge unghiile in timp ce lucrez! – Fiecare strat de gel uv aplicat pe unghie are o utilitate, odata atins isi pierde din proprietati.
  4. Nu intarzia! – Si eu la fel ca tine, am un program stabilit pentru fiecare zi, daca nu ajungi la timp, voi lucra sub presiune si voi fi nevoita sa-ti adaptez modelul in functie de timpul ramas.
  5. Anularea programarii se face cu minimum 24 h inainte! – Daca anulezi 2 programari, voi fi nevoita sa te refuz a 3 a oara.
  6. Nu te juca pe telefon cand lucrez! – Am nevoie de atentia ta 100% pentru a putea lucra corect.
  7. Nu amana intretinerea! – Daca amani prea mult momentul intretinerii, trebuie sa refac constructia!
  8. Respecta-ma si te voi respecta! – Eu iti respect timpul destinat programarii, respecta-l si tu pe al meu! Chiar daca nu lucrez la salon, nu te pot programa la ora 22:00!

Aceasta lista este deschisa pentru completari in functie de situatiile cu care te-ai confruntat! Sfaturile mele sunt simple! Pentru programarile stabilite telefonic, trimite-i clientei si un SMS cu data si ora la care trebuie sa vina, iar in ziua programarii sau cu o seara inainte trimite-i un SMS pentru confirmare.

Pentru alte sfaturi, acceseaza https://www.facebook.com/groups/despreunghiitehnice/?ref=bookmarks

Tagged , , , ,

Lasă un răspuns