De ce curg gelurile?

Timp de citire: 5 min

 

O intrebare pe care o intalnesc frecvent! Gelurile pot curge din multe motive, insa astazi vreau sa va povestesc de ce ar putea curge gelurile mele. Asa cum v-am mai spus lucrez in fiecare zi la portofoliul Tienda, in calitate de manager testez personal toate produsele. Intr-una din zilele trecute, aveam pe masa de lucru 3 geluri, gelul uv Karat Blush, gelul uv Forming 1 si gelul uv Jellyx, evident ca le tineam pe toate desfacute pentru ca aerul conditionat functiona si ma asigurasem ca temperatura este potrivita pentru a-mi tine gelurile pe masa fara probleme. Stiti ca la temperaturi mari, in special vara, gelurile au nevoie de conditii de depozitare optime pentru a-si pastra toate calitatile.

Toate bune si frumoase, testam vascozitatea, gelurile se prezentau perfect, asa cum ma asteptam, insa a trebuie sa merg pana la intrare deoarece primisem un colet. Masa de lucru a ramas intacta, gelurile desfacute, ce se putea intampla?! Nimic! Asa am gandit si eu, insa o stiti pe Kira? Da, chiar ea, pisica noastra care alege uneori culoarea saptamanii. Ei bine, de aceasta data, Kira a dorit sa verifice si ea gelurile, a lovit cu labuta recipientele si le-a aranjat frumos, in ordinea preferintelor, pe jos!

Nu mare mi-a fost mirarea cand am gasit-o aplecata peste gelurile mele, n-a fost prima oara! E un ajutor de incredere! Insa m-am bucurat foarte tare cand am vazut isprava! De ce credeti? Gelurile nu au curs! Datorita vascozitatii perfecte, aceste 3 geluri nu curg nici daca intorci recipientul. Bineinteles ca am poftit-o pe Kira afara si mi-am reluat activitatea, fericita pentru ca cele 3 geluri isi indeplinesc foarte bine functiile!

Acum ca v-am povestit motivul pentru care mi-ar putea curge gelurile, si anume Kira, va voi povesti si care sunt factorii de care trebuie sa tineti cont pentru a evita situatiile in care gelul curge.

 

  1. Temperatura, este poate cel mai important factor in acest caz. Temperatura optima de depozitare pentru produsele cosmetice, inclusiv geluri sau oje semipermanente este de 24 de grade Celsius.
  2. Mediul, este un alt factor important. Poate fi tentant sa lucrezi afara sau pe balcon, fiind vara. Insa trebuie sa stiti ca radiatiile uv emanate de soare sunt suficient de puternice pentru a va polimeriza gelurile.
  3. Propriile obiceiuri pot lucra impotriva noastra! Un lucru asupra caruia insist este ca filetul trebuie curatat! Daca nu stergem bine recipientul gelului, gelul uv ramas pe margine se poate polimeriza si astfel capacul se poate bloca.
  4. Lumina, sau mai bine zis, lipsa ei. Stiu ca toate preferam o camera luminoasa unde sa ne desfasuram activitatea, insa credeti-ma, gelurile prefera sa fie depozitate intr-un spatiu intunecat, la 24 de grade Celsius!

Va spun aceste lucruri pentru a va ajuta, eu le-am testat pe pielea mea, am imbunatatit toate formulele din portofoliul Tienda pentru ca voi sa va bucurati de cele mai bune produse, insa trebuie sa avem grija la conditiile de depozitare! Nerespectarea acestora poate duce la alterarea gelurilurilor uv.

Tagged , ,

Lasă un răspuns