Diferentele dintre un tutorial si un curs de specializare

Timp de citire: 7 min

 

Draga mea prietena, astazi vom vorbi despre importanta cursurilor de specializare. In ultimul timp am creat pentru tine o serie de tutoriale care sa te ajute sa-ti corectezi tehnica acolo unde este cazul. Insa nu vreau sa crezi ca vreunul dintre aceste tutoriale inlocuieste informatia primita in cadrul unui curs de specializare.

Cel mai mare avantaj al unui curs de specializare pentru meseria de tehnician stilist protezist unghii cu gel uv este reprezentat de faptul ca intotdeauna este trainerul langa tine si iti corecteaza fiecare miscare. La cursurile Tienda, eu verific personal fiecare cursanta. Pe langa acest aspect deosebit de important, la cursurile de specializare primesti un suport de curs care contine toate aspectele teoretice pe care trebuie sa le cunosti inainte sa practici aceasta meserie.

Un aspect foarte important este sterilizarea ustensilelor, numai in cadrul unui curs poti invata cum sa realizezi corect aceasta procedura. Sigur ai auzit si tu la ce riscuri te expui, atat tu, cat si clientele tale. Nu o sa stau acum sa-ti mentionez fiecare boala despre care le vorbesc fetelor la curs, dar trebuie sa stii ca inclusiv Hepatita C se poate transmite prin intermediul instrumentelor nesterilizate si nerespectarea conditiilor de igiena.

Suportul de curs contine si informatii despre structura elementelor de arhitectura necesare pentru a avea o constructie rezistenta. De exemplu, cum sa construim apexul corect, cum sa realizam curba C si de ce sunt necesare aceste proceduri.

Stilul de lucru dezvoltat in cazul in care nu exista o baza teoretica, este o problema reala deoarece fiecare tutorial prezentat pe youtube este realizat de persoane diferite. Prin urmare fiecare specialist are un stil de lucru, iar tu esti obligata sa lucrezi la fel ca acestia, fiind aproape imposibil sa-ti dezvolti tu un stil personal.

Eu am trait o experienta care m-a marcat, in urma cu cativa ani realizam seminarii gratuite la unul din hotelurile din Bucuresti pentru fetele care erau dornice sa invete aceasta meserie minunata. Am fost placut surprinsa cand o mare parte dintre fetele care erau prezente la aceste seminarii au dorit sa se inscrie la cursurile de specializare pentru a se perfectiona. Explicatia lor a fost ca desi ele memorasera toate informatiile, nu le puteau aplica deoarece nu era nimeni langa ele sa le corecteze greselile.

Doar dintr-un tutorial nu poti invata tehnica, risti sa realizezi unghii groase si denivelate. Simpla tehnica de aplicare a gelului poate fi folosita gresit, cauzand astfel aparitia bulelor de aer pe sub gelul uv si afectand astfel rezistenta constructiei.

La curs, le explic fetelor cum sa verifice lampa, neoanele, timpul de polimerizare, cat sa pileasca unghia naturala pentru a nu deteriora patul unghial. De asemenea, trebuie sa fii constienta de responsabilitatea pe care o ai, nu putem experimenta pe cliente, in primul rand pentru ca nici noua nu ne-ar placea sa experimenteze cineva pe noi si in al doilea rand pentru ca acele cliente nu se vor mai intoarce. Interesul nostru este sa avem cliente pe termen lung.

Un alt lucru pe care il inveti la cursurile organizate la Tienda, este pozitionarea sablonului pentru a corecta defectele unghiei.

 

Spor fetelor!

Luminița Alecu – trainer Tienda

Tagged ,

Lasă un răspuns