Cum alegem produsele in functie de ambalaj – 3 criterii importante

Timp de citire: 3 minute

Draga mea prietena, a mai vorbit cineva cu tine despre ambalajele produselor pe care le utilizezi zilnic? Eu nu am vazut vorbindu-se despre asta, dar este un subiect foarte important! Te-ai intrebat vreodata care este rolul ambalajului? Stiu, pare evident, este un recipient in care se depoziteaza produsul, dar daca ti-as zice ca este un pic mai mult de atat?

In primul rand, ambalajul are un rol functional, acesta trebuie sa preintampine scurgerile, sa protejeze produsul de lumina, dar sa fie si rezistent la socuri.

Stii cum deosebesti un ambalaj ieftin de unul premium? Iata cateva aspecte pe care trebuie sa le ai in vedere:

1. Ambalajul ieftin va avea intotdeauna pereti simpli, pe cand un ambalaj premium va avea pereti dubli, cu protectie termica si va fi realizat dintr-un material compatibil cu produsul pe care il contine. Protectia termica este foarte importanta deoarece caldura poate afecta anumite calitati ale produsului precum vascozitatea.

2. Capacul este de asemenea foarte important! Acesta trebuie sa aiba pereti dubli pentru a preveni eventuale accidente. Un alt aspect important al unui amblaj premium este prezenta unui opercul, acel element de sigilare care poare fi refolosit atunci cand depozitam sau ne deplasam la domiciuliul clientei cu gelurile.

3. Ambalajul trebuie sa arate bine, stim amandoua ca imaginea conteaza si in fata clientei! Un produs profesional va avea intotdeauna un ambalaj premium, de aceea am imbracat gelurile din portofoliul Tienda in “aur”, cel mai pretios metal, iar logo-ul este gravat pe recipient prin procedura de gravare asemanatoare gravarii unei bijuterii.

Un produs de calitate indoielnica nu va avea niciodata un ambalaj premium deoarece valoarea ambalajului ar depasi valoarea produsului.

Asadar, ai grija conform caror principii iti selectezi produsele, deoarece ambalajul este un indiciu al calitatii.

 

Pana data viitoare,

A ta prietena, Luminita Alecu

*(cuvantul aur este folosit ca metafora, realizandu-se o asemanare intre culoarea aurului si culoarea ambalajelor)

Tagged , , , , ,

Lasă un răspuns