10 sfaturi pentru tine

Timp de citire: 5 minute
Draga mea prietena, astazi am pentru tine o lista cu 10 sfaturi pe care ti le ofer in dar daca practici aceasta meserie frumoasa de stilist protezist unghii cu gel uv:

  1. Stii acea reclama la sapun care spune ca 90% dintre bacterii mor la contactul cu apa calda si sapun? Sper ca stii si ca iti trimiti intotdeauna clienta sa se spele pe maini inainte sa incepi sa-i creezi manichiura cu Gel uv sau Acrylgel!
  2. Un alt sfat pe care il ofer tuturor fetelor care imi trec pragul la cursurile organizate la sediul Tienda, este sa fie un bun ascultator! Clienta ta are o poveste, o nemultumire sau ceva despre care isi doreste sa discute cu cineva neimplicat emotional in actiune. Tu trebuie sa stii ca povestea ei este importanta si ca ii face bine sa o asculti, insa nu incerca sa o sfatuiesti, de multe ori povestile au doua parti si nu poti sti niciodata pe care o asculti. Ofera-i totusi sustinerea morala de care are nevoie.
  3. Despre regulile casei stii si tu ca au importanta lor, insa incearca sa le afisezi intr-un mod amuzant, astfel incat sa nu jignesti clientele, dar sa stie ca exista un set de reguli pe care trebuie sa le urmeze.
  4. Un truc invatat in ani de experienta este sa ai un TV in spatele tau, intotdeauna pozitionat cu fata la clienta pentru ca ea sa poata urmari emisiunea ei preferata in timp ce tu ii realizezi unghiile. Acest lucru te scuteste si pe tine de foarte multe intrebari cu privire la munca ta.
  5. Daca vrei sa ai o clienta relaxata care sa-si petreaca timpul cu placere alaturi de tine si sa uite de grijile cotidiene, puteti crea un loc special unde sa-si tina telefonul, fara posibilitatea de a-l accesa in timpul realizarii manichiurii.
  6. Poate ca ai experimentat si tu bucuria pe care o simte o clienta atunci cand are o culoare personalizata care ii apartine doar ei. Daca nu, iti pot spune ca multe dintre cliente sunt foarte impresionate de faptul ca pot avea recipientul personal cu numele lor, care contine culoarea lor preferata, creata de tine!
  7. Un alt truc despre care vreau sa iti vorbesc este legat de curatarea si sterilizarea spatiului de lucru. Dupa fiecare clienta trebuie sa spalam masa cu dezinfectant pentru suprafete, acesta este disponibil in orice supermarket. Lampa o curatam cu solutie Cleaner, iar daca a ramas gel polimerizat inauntru, il indepartam cu betisoare de lemn.
  8. Solutia care te poate scoate din impas atunci cand nu ai idee ce forma i-ar veni bine clientei, este sa realizezi o constructie cu gel uv sau Acrylgel in forma “Oval”, aceasta arata bine intotdeauna! Forma “Oval” este caracterizata de faptul ca zona libera reflecta zona cuticulei.
  9. Pentru a realiza poze frumoase cu scopul de a le publica in portofoliul tau, trebuie sa folosesti o lampa de iluminat cu abajur rotund si lumina rece. Sfatul meu este sa realizezi macar 10 fotografii din unghiuri diferite pentru a te asigura ca ai de unde sa alegi!
  10. Ultimul sfat de astazi este legat aspirator, pentru ca acesta sa functioneze la capacitate maxima trebuie sa ii cureti sacul sau filtrul dupa fiecare clienta.

Atat pentru astazi draga mea, dar stai pe aproape pentru ca Iepurasul a trecut deja pe la noi cu multe CADOURI pentru tine!

A ta prietena,

Luminita Alecu

Tagged , ,

Lasă un răspuns