Postura corecta a tehnicienei la masa de lucru

Remedii pentru durerile de spate
Postura corecta la masa de manichiura

Daca ar fi sa facem un sondaj printre tehnicienele de unghii, probabil 90% se vor plange de dureri de spate, dureri de umeri, dureri ale incheieturilor si dureri in alte zone ale corpului, toate avand aceeasi cauza: postura neadecvata la masa de lucru!

Pentru a va ameliora aceste simptome, Luminita Alecu, trainer Tienda, va face cateva sugestii.

A. Postura spatelui

Multe tehniceine au tendinta de a se apropia prea mult cu ochii de unghiile clientei, aplecandu-se si aducandu-si umerii in fata atunci cand aplica produsele, piliesc sau realizeaza modelele.

Aceasta conduce la tensionarea muschilor spatelui si la aparitia inevitabila a durerilor.

Remediul (1):

Folositi un scaun pe rotile pentru a va deplasa cu tot corpul mai aproape de masa in loc de a va apleca. Se recomanda un scaun cu suport lombar – acest tip de scaun are spataru

l mai jos, capitonat cu material textil sau cu piele. In acest fel in greutatea spatelui este distribuita pe toata suprafata si se evita aparitia disconfortului in zona lombara. “Daca nu gasiti in comert un astfel de scaun puteti folosi o perna mica pe care o asezati la spate, in zona lombara” – ne sfatuieste Lumi Alecu.

Remediul (2):

 

Pastrati spatele drept si pastrati ambele talpi in contact cu podeaua. Folositi un suport mai inalt pentru incheietura clientei, aducand astfel unghiile mai aproape de ochi si evitand de a va mai apleca pentru a sta cu ochii mai aproape de unghii.

B. Postura soldurilor

In incercarea de a gasi o pozitie cat mai comoda, unele tehniciene isi incruciseaza picioarele si rotesc scaunul la 45 de grade fata de marginea mesei. “Acesta pozitie este de 2 ori vicioasa” – explica Lumi Alecu. “Pe de o parte rasucirea spatelui conduce la distribuirea inegala a greutatii si la suprasolicitarea coloanei, pe de alta parte esti aproape obligata sa te apleci catre masa de lucru pentru a-ti gasi echilibrul”.

Remediu :

Pastrati linia soldurilor cat mai paralela cu masa de lucru, incercati sa pastrati spatele si umerii drepti.  Ambele picioare trebuie sa pastreze contactul cu podeaua. Daca v-ati obisnuit sa lucrati rasucita ar fi bine sa va realizati la comanda o masa de lucru care sa aibe tablia taiata asimetric astfel incat dv. sa stati dreapta la masa, dar totusi sa lucrati “din unghiul” in care v-ati obisnuit.

C. Poziția brațelor.

Retineti ca tot efortul pe care il realizati cu mainile are ca efect solicitarea deopotriva a umerilor si (in cele din urma) a spatelui. Cum mainile noastre fac foarte multe in timpul serviciilor de manichiura, o povara in plus – de care uneori nici nu ne dam seama – este sa sustinem cu mana noastra greutatea mainii clientei si a antebratului acesteia.

Remediu:

Pe cat posibil tineti mainile relaxate din coate in timpul lucrului. Sprijiniti antebratele ori de cate ori este posibil de tablia mesei. Mainile noastre trebuie sa sustina doar greutatea ustensilelor pe care le folosim, nu si mana clientei. Daca simtiti nevoia folositi pentru mana clientei un suport de incheietura mai inalt decat cele standard, astfel incat sa micsorati distanta dintre ochi si unghii, dar in acelasi timp sa gasiti o pozitie comoda pentru propriile maini, sprijinindu-le de masa sau de marginea acesteia.

 

Cu prietenie,

Echipa Tienda.ro

 

Tagged 

Tagged , , ,

Lasă un răspuns