Despre profesia de stilist protezist unghii tehnice – LUMI ALECU – partea I

PARTEA I

Ce înseamnă să fii stilist protezist de unghii?

Stilistul protezist de unghii este specialistul care se ocupă de îngrijirea și înfrumusețarea unghiilor, mâinilor și picioarelor clienților săi, aplicând diverse materiale prin tehnici specifice, adaptate necesităților clientilor: lifting, băi cu parafină, aplicare de măști, gomaje, masaje și multe altele, redând starea de confort și de sănătate a acestora.

Tehnicianul construiește unghii false prin tehnici moderne, utilizând suporturi variate și asigurând aspectul natural al acestora, reconstruiește unghiile accidentate confecționând și aplicând proteze în locul celor deteriorate sau pierdute parțial sau în totalitate; îndepărtează unghiile false atunci când clienții le nu mai doresc și asigură tonifierea și refacerea unghiilor naturale slăbite, prin intermediul unor cure de tratament special destinate.

Stilistul-protezist de unghii  creează modele decorative pentru unghii, având în vedere forma mâinilor și a unghiilor, combinând materiale, culori și efecte diverse, pictează si înfrumusețeaza unghiile prin realizarea efectivă a decorațiunilor, având în vedere gusturile clienților și evenimentele pentru care au fost concepute.

Cod COR 514110

Cum pot ajunge stilist protezist de unghii?

Această meserie nu se poate practica după ureche, pare foarte ușor să urmărim tutoriale, însă așa ne putem face doar o idee, pentru a practica avem nevoie de un curs de bază unde învățăm noțiunile teoretice necesare și realizăm partea practică sub supravegherea unui îndrumător specializat.

Partea de instruire nu se oprește la primul curs de bază urmat, acesta este un domeniu dinamic în care apar tot timpul produse noi, tehnici noi, trebuie să fii la curent cu tot ce este nou în domeniu, să te informezi, să exersezi . Nu este un domeniul pentru persoanele comode care doresc să învețe totul într-o singură zi.

Cum pot începe?

Ca în orice domeniu după urmarea cursului de bază se începe practica și exersarea, în primele luni va trebui să exersați zilnic, minim o clientă pe zi, se începe cu mâna de practica sau cu persoanele apropiate, mama, surori, prietene, iar cel mai important chiar dacă sunteți la început trebuie sa cereți un preț pentru munca voastră chiar dacă nu iese perfect și durează ore bune, un preț simbolic, voi investiți în voi, cursuri si nopți nedormite urmărind tutoriale pe net, bani pe produse, electricitate și toate materialele necesare amenajării zonei de lucru.

Un lucru foarte important de menționat, singura persoană pentru care acest serviciu este gratis este MAMA, pentru restul lumii aveți un preț, doar așa învățați voi să vă prețuiți și ceilalți să vă aprecieze munca.

Utilizați doar produse de bună calitate, nu faceți rabat la calitatea produselor!

Amenajați zona de lucru cât mai ergonomic, masa de lucru trebuie să fie suficient de spatioasă să puteți aranja toate produsele de care aveti nevoie, cu multe sertare, veți produce foarte mult praf, iluminarea se face cu o lampă cu abajur reglabil și rotund, aspirator de praf și suport de mână, scaun reglabil pe înălțime.

Totul trebuie să arate profesional, este locul în care trebuie să vă simțiți voi cel mai bine și nu doar voi ci și clientele voastre.

Sunt foarte multe fete în domeniul acesta, trebuie ceva să vă departajeze de restul, la voi să fie un loc intim, cald, primitor, liniștit,voi mereu binedispuse și primitoare, un pahar cu apă rece sau o cafea caldă, o vorbă bună și un zâmbet pot face de cele mai multe ori diferența.

Lumi Alecu – Tienda

Tagged , , , , ,

Lasă un răspuns