Corectia formei in functie de patul unghial – Elena Stoica

Corecția formei este un subiect sensibil pentru cele mai multe dintre cliente, iar pentru noi, în calitate de tehniciene reprezintă o adevărată provocare. Și nu, nu mă refer la tehnica folosită pentru aceste corecții, ci mă refer la faptul că tot mai des am întâlnit cliente care refuză să înțeleagă că nu orice formă este potrivită pentru patul lor unghial. În cazul meu, 7 din 10 cliente au aproape toate tipurile de pat unghial la o singură mână!

Asa cum știi și tu, forma extensiei se alege în funcție de patul unghial. Un pat unghial convex, cu o tendiță de creștere în jos, va fi corectat printr-o formă ovală sau realizând o Migdală de salon, însă această corecție necesită o lungime considerabilă pentru a fi plăcută din punct de vedere estetic.

Un pat unghial concav, cu o tendință de creștere în sus, se va corecta prin realizarea unei manichiuri slim sau super slim, iar în cazul în care clienta dorește o lungime mai mică, se poate corecta prin alegerea unei forme pătrate.

După cum spuneam, eu întâlnesc multe cliente cu toate tipurile de pat unghial la o singură mână, iar cea potrivită formă pentru a realiza o manichiură frumoasă, corectă și potrivită în același timp este Migdala.

Sunt sigură că și tu te-ai confruntat cu această problemă! Dar să nu uităm de cazurile în care clienta își dorește o formă inexistentă, de exemplu „balerină scurtă”. Cum procedăm în aceste situații? Eu am mereu pregătite câteva imagini cu diferite forme și le prezint alternative potrivite pentru patul unghial al fiecăreia.

Sper că ți-a făcut plăcere să citești acest articol, aștept să-mi povestești și tu despre experiențele tale!

Cu drag,
Elena Stoica
„Din pasiune pentru design și manichiuri pline de viață”
Brand Ambassador Tienda

Tagged , , , ,

Lasă un răspuns