10 reguli de igiena

Timp de citire: 7 minute

Multe dintre voi mi-au adresat foarte multe intrebari cu privire la normele de igiena pe care trebuie sa le respectam indiferent daca lucram acasa sau daca lucram intr-un salon. Am facut o selectie de 10 reguli de igiena despre care cred ca sunt foarte importante:

  1. Conform normelor de igiena, echipamentul trebuie sa fie dezinfectat si steril, depozitat in spatii lipsite de praf si umiditate.
  2. Cabinetul de infrumusetare trebuie sa fie luminat cu lumina artificiala si naturala.
  3. Cabinetul de infrumusetare trebuie sa fie bine ventilat, iar in cazul in care va depozitati gelurile in camera in care lucrati, temperatura camerei trebuie sa fie intre 20 si 24 de grade Celsius pentru a nu afecta gelurile.
  4. Cabinetul trebuie sa fie dotat cu grup sanitar, intretinut corespunzator din punct de vedere igienico-sanitar.
  5. Este obligatoriu sa existe chiuveta pentru spalarea materialelor rezultate ca urmare a efectuarii procedurilor, precum si chiuveta separata pentru spalarea si dezinfectia mainilor, situata in camera de desfasurare a procedurii. Se asigura obligatoriu apa potabila curenta rece si calda, in cantitati suficiente, sapun antibacterian, periuta de unghii si prosop de hartie de unica folosinta sau dispozitive pentru uscarea mainilor.
  6. Este obligatorie afisarea la loc vizibil a interdictiilor privind fumatul, consumul de bauturi alcoolice, de substante stupefiante, precum si accesul animalelor in cabinetul de infrumusetare;
  7. Asigurarea igienei mainilor tehnicianului se face respectandu-se urmatoarele reguli: spalarea mainilor se face cu sapun antibacterian si apa curenta potabila; uscarea se face cu prosoape sau servete de unica folosinta sau prin folosirea unui aparat de uscare a mainilor; este interzisa folosirea prosoapelor textile de multifolosinta; dezinfectia mainilor se face prin spalare sau frecare, utilizandu-se un produs biocid, destinat dezinfectiei mainilor.
  8. Igiena mainilor este obligatorie in urmatoarele situatii, respectandu-se conditiile prevazute mai sus: inainte si dupa efectuarea procedurii; cand se contamineaza accidental cu sange, fluide corporale sau secretii; dupa indepartarea manusilor de protectie; dupa folosirea toaletei.
  9. Inaintea efectuarii procedurilor de manichiura sau pedichiura trebuie evaluata pielea din jurul unghiilor; in cazul constatarii unor leziuni profunde, tratamentul trebuie amanat;
  10. In final cateva cuvinte despre sterilizarea instrumentarului de lucru. Din punctul de vedere al DSP-ului (cei care vin in control) salonul trebuie dotat cu pupinel, deci sterilizarea principala trebuie facuta prin temperatura inalta (180 de grade timp de 1-2 ore zilnic). Solutiile chimice se folosesc doar pentru pre-sterilizare. De asemenea asa-zisele „sterilizatoare UV” pot fi folosite doar pentru pastrarea instrumentelor sterile si nu pentru sterilizarea propriu-zisa. Este posibil sa vi se solicite certificatul de avizare din partea MS pentru pupinel, si trebuie sa stiti ca acesta va poate fi eliberat doar de catre vanzator, asadar informati-va asupra acestui aspect inainte de achizitionare!

Fetelor, este foarte important sa respectam aceste norme si sa nu riscam nici sanatatea noastra, nici pe cea a clientelor.

Mai multe informatii > > AICI.

 

 

 

Surse de informare: http://www.avocatura.com/ll1124-ordinul-1136-2007-aprobarea-normelor-de-igiena-pentru-cabinetele-de-infrumusetar.html

 

Tagged , , , , , ,

Lasă un răspuns